Ако потребителите не знаят, че съществувате, то не бихте могли

...
Ако потребителите не знаят, че съществувате, то не бихте могли
Коментари Харесай

Шест маркетинг приоритета за всеки бизнес: Част 2

Ако потребителите не знаят, че съществувате, то не бихте могли да разрешите проблемите им, нито да ви купуват. Привличането на вниманието на аудиторията постоянно изисква повече нововъведения. Ако маркетингът не е вашето нещо, би трябвало да намерите сътрудник или външен специалист, който да ви оказва помощ. Като бизнес консултант, към момента виждам прекомерно доста създатели на компании, които пестят от маркетинг или стартират с него прекомерно късно, написа Мартин Зуилинг.

Наистина би трябвало да започнете да маркетирате продуктите и услугите си на пазара, даже преди дефинитивно да ги изградите, с цел да насочите върху себе си вниманието на клиента и да го уверите, че в действителност има потребност от вас.

Няколко съвета по тематиката споделя за изданието Inc Мартин Зуилинг. В първата част от публикацията разкрихме три от тях – фокус върху добавената стойност, контакт с действителни клиенти и нетуъркинг с локални организации и индустриални групи. Ето и останалите три.

3. Проактивно търсете евентуални клиенти, които имат потребност от вас

Дайте приоритет на качеството на евентуалните клиенти пред тяхното количество. Така няма да ви би трябвало доста време да осъществявате нови и нови продажби.

Подходът, който става все по-модерен по време на пандемията, в консултативната продажба. Това значи намерено да оферирате своята експертиза гратис и да се притеснявате за продажбата на вашия артикул по-късно. Работи за недвижимите парцели, за модата, а сигурно и в софтуерния свят.

4. Използвайте обществените медии за маркетинг, а освен за противоположна връзка

Много бизнесмени, които познавам, правилно наблюдават обществените медии, с цел да реагират бързо на проблеми и на противоположна връзка от клиентите както отрицателна, по този начин и положителна. Далеч по-малко бизнесмени обаче се ангажират със тактики за обществените платформи.

5. Изградете маркетинг проект със заложени резултати и метрики

Има потребност от качествени маркетинг метрики за измерванията на представянето на всеки артикул. Първото нещо, върху което би трябвало да помислите, е ефикасният маркетинг. Не го оставяйте на назад във времето.

Трябва да откриете клиентите си – не залагайте те да открият вас и помнете, че положителният маркетинг не е комплицирана задача. Всеки може да се научи на него и да завоюва от това.

По материал на Мартин Зуилинг за Inc
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР