Ако потребителите не знаят, че съществувате, то не бихте могли

...
Ако потребителите не знаят, че съществувате, то не бихте могли
Коментари Харесай

Шест маркетинг приоритета за всеки бизнес: Част 1

Ако потребителите не знаят, че съществувате, то не бихте могли да разрешите проблемите им, нито да ви купуват. Привличането на вниманието на аудиторията постоянно изисква повече нововъведения. Ако маркетингът не е вашето нещо, би трябвало да намерите сътрудник или външен специалист, който да ви оказва помощ. Като бизнес консултант, към момента виждам прекомерно доста създатели на компании, които пестят от маркетинг или стартират с него прекомерно късно, написа Мартин Зуилинг.

Наистина би трябвало да започнете да маркетирате продуктите и услугите си на пазара, даже преди дефинитивно да ги изградите, с цел да насочите върху себе си вниманието на клиента и да го уверите, че в действителност има потребност от вас.

Няколко съвета по тематиката споделя за изданието Inc Мартин Зуилинг.

1. Количествено определете по какъв начин да дадете добавена стойност

Лесно е да заложите на общото обръщение, че вашият артикул е по-лесен за потребление, има повече функционалности и има ужасно обслужване. Ако не можете да посочите ясно за какво вашият стартъп е единственият избор, време е за смяна.

Всеки бизнес се нуждае от неповторимо предложение за продажба (USP), което е малко и непосредствено изказване за специфичните преимущества, които оферирате на клиентите. Например марката Warby Parker усили продажбата на очила онлайн с офертата: „ Опитайте пет рамки вкъщи гратис “.

2. Говорете с действителни клиенти

Насочете се непосредствено към клиентите, с цел да зададете цели и да усетите страстите им и фактическата действителност. Избягвайте потреблението на диалект, огромни обещания и специфични промоции. Правете изследвания и събирайте рекомендации на клиенти, изграждайте взаимоотношения, които водят до покровителство, преданост и поддръжка от уста на уста.

Много елементарен и на ниска цена метод да извършите това през днешния ден е да добавите интерактивен инструмент като LeadChat към вашия уеб страница. Вероятно ще бъдете изумени от видя поръчки, които получавате, и това, което можете да научите, което от своя страна може да докара до нови благоприятни условия, нови артикули и нови клиенти.

3. Свържете се с локални организации и индустриални групи

Нетуъркингът е обвързван с маркетирането на компанията. Започнете от малко, като се срещнете с основни онлайн инфлуенсъри и отделете време за диалози с индустриални групи и организации.

Можете да започнете с посещаване на локалната комерсиална камара и да присъствате на идващото огромно ревю или събитие от основно значение за района, в който оперирате. Оттам нататък последващите дейности са лесни – да намерите водачите във вашата промишленост и да установите трайни и положителни взаимоотношения с тях.

По материал на Мартин Зуилинг

Очаквайте продължение!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР