Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и

...
Ако постоянно сдържате емоциите си, за да изглеждате по-добри и
Коментари Харесай

Джейн Фонда на 81! - Edna жена, която остарява със стил и класа

Ако непрекъснато сдържате страстите си, с цел да изглеждате по-добри и по-красиви, тялото ви става с напрежение, дишането - погрешно, а душата - пуста.

Работата ѝ като манекенка и в постановки на театрална сцена през 50-те години я приготвят и поставят основата на филмовата ѝ кариера през 60-те.

Тя прави приблизително по 2 кино лентата всяка година през цялото това десетилетие и "Нюздей " я назовава една от най-симпатичните и надарени нови актриси. Дори получава Златен глобус за най-обещаваща нова звезда. Но в това време други списания не я посрещат по този начин въодушевено и я назовават най-лошата актриса.

През 1963 получава роля в комедията "Неделя в Ню Йорк ", само че идващият ѝ филм, „ Кет Балу “ (1965), е този, който я прави известна.

През 60-те години се занимава с политически активизъм, като поддържа придвижването за човешки права и се афишира срещу войната във Виетнам. Заедно с други звезди поддържа окупацията на Алкатрас, което е за да се обърне внимание на въпроси, засягащи локалните индианци.

Всичко друго изчезна, когато се появи той. Бях подготвена цялостен живот да хапвам единствено трошичките от хляба му и коричките от камамбера му.

През 1965 се дами за Роже Вадим, с който се развежда през 1973.



В клубовете на 60-те години имаше единствено сауна и вибромасажи. Да се изпотиш и да имаш мускули, беше напряко непристойно.

Джейн Фонда получава първия си Оскар за кино лентата Клут (1971), в който играе продажница и партнира на Доналд Съдърланд.

През 70-те години тя остава политически дейна и взе участие в редици митинги против войната във Виетнам. През 1972 година тя даже посещава Ханой и пази по радиото комунистическото държавно управление на Виетнам. Това не се посреща задушевно в Америка и доста деятели я упрекват в липса на национализъм.

През 80-те години пък Джейн Фонда основава доста видеокасети с извършения по аеробика, основава своя лична школа и разгласява книги. От занимание това се трансформира във втора кариера за нея.



Младите хора ме познават като "жената с трикото от касетите с аеробика на мама ". На мен самата ми е мъчно да се възприема в тези рамки.

През април 1991 Джейн Фонда се отхвърля от професионалната си кариера и афишира, че няма да се снима повече във филми. Тя взима това решение след женитбата си за Тед Търнър с цел да се отдаде напълно на фамилията. След развода си през 2001 обаче тя се впуска още веднъж в работата си и първият филм, в който се снима през 2005 година, Monster-in-Law, е триумф. Филмът е комедия, в който Джейн Фонда играе ролята на зла бъдеща свекърва на героинята на Дженифър Лопес.



Тя възобновява и политическата си интензивност. Една от нейните дела е Израелско-Палестинския спор. Другата е войната в Ирак. На 27 януари 2007 взе участие в манифестация, проведена във Вашингтон срещу войната в Ирак. Поддържа и някои феминистски течения.

На 5 април 2005 година излиза и автобиографичната ѝ книга "Животът ми дотук " (My Life So Far). В книгата тя разделя живота си на 3 елементи от по 30 години и афишира, че последната трета ще бъде най-значимата и тази, с която хората ще я запомнят.

Не пропускайте: Ако към момента не сте се присъединили в играта с премия благоуханен и съблазнителен подарък за Коледа - направете го тук

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР