Ако постигнем такава динамика на брутния продукт (БВП), която да

...
Ако постигнем такава динамика на брутния продукт (БВП), която да
Коментари Харесай

Боян Дуранкев: Хубаво е, че няма редовно правителство, тъй като щеше да посегне още повече към дълговете

Ако реализираме такава динамичност на брутния артикул (БВП), която да надвишава инфлацията и надлежно приходите да бъдат обезщетени, няма да е ужасно. Това сподели за БНР икономистът проф. Боян Дуранкев.

" В подобен случай ще изгорят единствено парите, които са в банките, в някои други финансови фондове и по този начин нататък, само че " Евростат " изкара данни, че ние нямаме подобен висок стопански напредък, дори изказванието, че сме с най-голям промишлен напредък се оказа партенка, защото данните показаха, че Ирландия и Дания имат по-висок промишлен напредък от нас през предходните месеци ", сподели Боян Дуранкев.

" Ако фактически, би трябвало по някакъв метод да бъдат обезщетени приходите, казусът ще бъде решен евентуално с генерирането на нови задължения, бюджетни дефицити. Хубаво е въпреки всичко, че сега няма постоянно държавно управление, защото щеше да посегне още повече към задълженията, към това, което може да се раздава наляво, надясно, помощи, добавки за бизнеса, за жителите, да понижават данъчни ставки, както направиха с ДДС-то, което се оказа, че също е един фактор, който не усъвършенства цените, а усили облагите на обособените компании. Всеки знае евентуално, че към този момент имаме над 4 милиарда недостиг при изплащането на пенсиите. Това също ще влезе в върховете на " Гинес ", само че е явно, че четворната коалиция не посегна най-много на смяната на фискалната политика, която трябваше да се направи, преливайки от свръх облагите към приходите на свръх обедняващите, които са сега ", добави още Боян Дуранкев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР