„Ако постигнем съгласие със Северна Македония, имаме напредък, разберем се

...
„Ако постигнем съгласие със Северна Македония, имаме напредък, разберем се
Коментари Харесай

Външният ни министър: Много ми се иска в Скопие да има устойчивост по отношение на България

„ Ако реализираме единодушие със Северна Македония, имаме прогрес, разберем се за преговорната рамка, българското държавно управление може да каже "Да " и пет дни преди изборите”, сподели българският външен министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в ефира на „ Неделята на NOVA”.

Събеседничката на медията напомни, че това, което се изисква от управляващите в югозападната ни съседка, е да съблюдава преговорната рамка и точките от нея.

„ Започна малко по малко да се стопира осъществяването на редица разпореждания от този контракт. България го извършва и е подготвена да го извършва. Работим по пътна карта за идващото съвещание на междуправителствената комисия. Българската позиция е непрекъсната и не се трансформира. Много ми се желае и в Скопие да има резистентност във връзка с България”, сподели външният ни министър.

Тя загатна, че има съмнения кой „ поръчва” спекулациите в Северна Македония, които изглеждали проведени. Много постоянно в северномакедонски издания се е следила дезинформация или откровени неистини.

„ Ние ще отговаряме с истината на дезинформацията”, съобщи Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР