Ако постигнем компромис с албанците, ще свикаме референдум, на който

...
Ако постигнем компромис с албанците, ще свикаме референдум, на който
Коментари Харесай

Вучич: Ако постигнем компромис с албанците, ще свикаме референдум

Ако реализираме компромис с албанците, ще свикаме референдум, на който жителите ще се произнесат, само че съм песимистичен, че ще го реализираме, съобщи през вчерашния ден президентът на Сърбия Александър Вучич в Народното събрание, на съвещанието, отдадено на Косово, оповестява вестник "Данас ".

Президентът съобщи, че референдумът ще бъде със наложителен темперамент и "ще бъде по този начин, както реши народът ".

"В случай, че няма компромис, албанците ще атакуван сърбите в Косово. Макар да е мъчно и да знаем, че НАТО е в Косово, няма да допуснем разгром на сърбите. Няма да има още веднъж "Буря " и "Мълния ", сподели Вучич, който изнесе през вчерашния ден отчет за Косово пред Народното събрание.

Вучич заяви, че юридическите органи на Запад са подготвили обвиняване във военни закононарушения по време на спора в Косово на някогашния шеф на Генералния щаб на Сърбия Любиша Дикович. Вучич получил тази информация от разузнаването. Той подсети, че наскоро е наградил генерала с най-висшия медал, с който в миналото е награждаван сръбски боен - Звезда на Караджорджевич първа степен.

Вучич акцентира, че е пристигнал в Народното събрание да каже истината по този начин, както отиде в Сръбската православна черква по покана на патриарха, с цел да "видим тъкмо къде сме ". Президентът добави, че е чакал да пристигна в Скупщната, когато има какво да предложи, само че можел да каже единствено, че решението на косовския въпрос е в задънена улица. "Няма продължение на разговора, не знаем какво ще вършим с митата, само че в случай че се удаде опция, ще се борим за компромис ", сподели той и добави, че някой може да размрази замразения спор и "да ни докара до злополука ".

"Предстои ни доста битка ", сподели Вучич, който приказва два часа и 25 минути и приключи ревюто си с думите "Да живее Сърбия ". Той разгласи, че ще взе участие в продължението през днешния ден на парламентарното съвещание, отдадено на Косово.

Същевременно в Нови Сад, където бе за образуването на Инициативен комитет на новата си Партия на свободата и справедливостта, опозиционният водач Драган Джилас назова "скандално " признанието на Вучич пред Народното събрание, че няма проект за Косово, както и това, че на съвещанието, до сътрудниците на Вучич, са седели и няколко посланици, в това число посланикът на Европейски Съюз.

"Как може някой от тях да отиде там, където единствено преди няколко дни бе линчуван арбитър Миодраг Маич. Представлява ли европейска полезност това, в което е трансфорат сръбският парламент ", запита Джилас.

Той акцентира, че от това излиза наяве,че опозицията би трябвало сама да се пребори за промени в Сърбия, само че добави, че когато тя победи, няма да бъде длъжна на никого.

Джилас добави, че няма пояснение за какво заплатите в Сърбия са толкоз ниски, до момента в който Румъния да вземем за пример отбелязва растеж.

"Обяснението е единствено едно - тези ръководещи презират хората и мислят, че не заслужават по-високи заплати. Сърбия има пари и с вярното им систематизиране за доста къс период може изцяло да се преобърне - и учениците да имат безвъзмездни закуски и безвъзмездни учебници, лекарите най-малко 1000 евро заплата, учителите - 600 евро ", сподели Джилас и даде обещание да направи това в период от един месец след промяната на в този момент ръководещите, когато неговата партия образува държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР