Ако постигна нещо това правителство, изобщо ПП, то е да

...
Ако постигна нещо това правителство, изобщо ПП, то е да
Коментари Харесай

Вигенин >> ПП постигна едно: Върна Бойко Борисов и Делян Пеевски в играта

" Ако реализира нещо това държавно управление, въобще Политическа партия, то е да върне ГЕРБ и Бойко Борисов в играта, същото се случи с Делян Пеевски. Никой към този момент не си задава въпроса по какъв начин по този начин Делян Пеевски по-често, в сравнение с Борисов, задава дилемите – на Народно събрание, на ръководителя на Народното събрание, на министър-председателя споделя какво да се случи. Стъпка по стъпка това, което беше неловко, даже морално недопустимо, през днешния ден всичко е задоволително. "

Това мнение изрази пред Кристиан Вигенин, народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия за България и заместник-председател на Народното събрание. По думите му " Политическа партия основават властови вакуум , в който влизат тези персони и те се възползват от това ".

" Много постоянно Народното събрание изземва функционалностите на държавното управление . Щуква му на някой от ГЕРБ или на някой от Движение за права и свободи, че нещо би трябвало да се случи и задължаваме държавното управление да прави неща, които са решения без сериозен разбор, подхвърлени оферти и Народното събрание гласоподава, тъй като си имат болшинство ", изясни Вигенин. Според него не може Народното събрание да се трансформира в квази Министерски съвет, " освен това без следващ надзор ".

Отношението на ГЕРБ към държавното управление Вигенин разчита по този начин:

" Спектакъл , на който другите дейности ги гледаме в продължение на месеци. От една страна, непрекъснати кавги и разправии, въпреки това – очевидно доста добра заварка, която явно не е в такава степен обществена, а някъде в сенките. Те ще си стоят дружно до тогава, докато могат да напасват своите на първо място стопански, бизнес ползи, някъде и политически . Това се случва в сенките, не пред очите на хората. "

Той позволи, че при гласуването на бюджета за следващата година от ГЕРБ ще желаят да се разпише за пред света къде какво би трябвало да се направи, а " в сенките ще бъде написано и кой тъкмо би трябвало да го прави ".

ГЕРБ няма да напусне държавното управление , в случай, че има опцията " посредством решението по бюджета да се разпределят едни милиарди, където би трябвало ", счита Кристиан Вигенин, съгласно който " тази политика е в ДНК-то на ГЕРБ " и " ГЕРБ трансформира корупцията в държавна политика ".

" ПП-ДБ също имат своите ползи и те ще бъдат деликатно съгласувани. Всичко това ще бъде за сметка на българските жители, на вероятностите за развиване на България, само че кой от тази сглобка го интересува това? (…) Трябва да разберем къде е същината на тази сглобка. Идеята, че е някъде в едно посолство, е доста хубаво пояснение за част от хората, само че в действителност не е там . То е другаде – икономическите и бизнес ползи. "

Дерогацията е нужна за България, само че посредством тази дерогация не би трябвало да сътворяваме имиджови проблеми за страната , съобщи Кристиан Вигенин. Той счита, че " не би трябвало да се отстрани дерогацията, а да се ускори контролът по това по какъв начин тя се осъществя ".

Поради неуспехите във всяка една сфера считаме, че оставането на това държавно управление към този момент е контрапродуктивно , разяснява заместник-председателят на Народното събрание в предаването " Неделя 150 ".

Преди вота на съмнение по тематиката национална сигурност и защита, Вигенин уточни, че " единственото, с което се занимаваме в последно време, е внасяне на техника, закупуване на техника , ние просто я плащаме, още не е пристигнала – както за самолетите: първата, втората партида, в този момент " Страйкър " -ите ". Според него " защитата не е единствено да внесеш морално остарели машини ".

" Ние посредством нашия избор посочваме проблемите и тестваме това болшинство . Ако то не стои зад това държавно управление, явно се отварят доста варианти и след едни избори се основават нови благоприятни условия. Бих възразил, че няма нова политическа обстановка и нови настройки. Тези локални избори демонстрираха съществено разбъркване на въздействието на обединенията, на този стадий на локално ниво ", посочи Вигенин.

По тематиката " Шенген " той означи, че няма лява партия в Европа от ПЕС, която да е срещу влизането на страната ни, а " съпротивата идва от другаде – консервативни и националистически кръгове в тези партии от ЕНП ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР