Ако поне половината от учениците в една паралелка имат ,

...
Ако поне половината от учениците в една паралелка имат ,
Коментари Харесай

Решено: Учениците със зелен сертификат се завръщат в клас без тестване

Ако най-малко половината от учениците в една паралелка имат, те могат да се върнат в клас, без да бъдат тествани. Това значи да имат годен документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест – антигенен или PCR. Останалите възпитаници ще продължат да се образоват в електронна среда, до момента в който бъдат обезпечени проби за COVID-19, с цел да бъдат изследвани те два пъти в седмицата.

Това е записано в обновените Насоки за образование и дейности в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в учебните заведения, които бяха одобрени със взаимна заповед на министрите на опазването на здравето и на образованието и науката през днешния ден.
Директор: Повечето общински и държавни учебни заведения нямат пари за проби на огромните възпитаници
" Категорично множеството общински и държавни учебни заведения не бихме могли да отделим този запас. По груби смети към 6 лева е един тест за перс...

Новите правила позволяват на частните учебни заведения сами да закупуват проби за учениците от V до XII клас, с цел да възстановят присъствения образователен развой, без да чакат доставка от страната. Тестовете би трябвало да дават отговор на условията на  Министерството на здравеопазването, които важат и за тези, купувани от страната. Това не анулира уговорката на Министерството на образованието и науката да даде на частните учебни заведения безвъзмездни проби, когато такива бъдат обезпечени от Министерство на здравеопазването.

МОН предложи посочените две промени, с цел да форсира връщането в учебно заведение на колкото може повече възпитаници макар незадоволителните количества проби, получени до момента. По данни от осведомителната система на Министерство на здравеопазването имунизираните възпитаници в страната са 6,84%. Преболедувалите възпитаници от V до XII клас са малко над 19 000. МОН не разполага с данни за учениците с антитела.

Регионалните ръководства на образованието в страната бяха осведомени за измененията още през днешния ден. Очаква се учебните заведения, които извършват новите условия, най-малко отчасти да възстановят присъственото образование за учениците от V до XII клас още от понеделник, 29 ноември т.г.

Предложенията за промени в насоките, като през днешния ден към този момент са публично одобрени. Преди дни родители излязоха на митинг по образеца на тези от първи до четвърти клас. 
Здравното министерство поръча още 1,1 милиона бързи теста за учениците
Поръчка за още 1 103 800 бързи теста пусна в понеделник здравното министерство. Те още веднъж са планувани за скрининг на най-малките академик...

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР