Ако поне половината от учениците в една паралелка имат зелен

...
Ако поне половината от учениците в една паралелка имат зелен
Коментари Харесай

Учениците със зелен сертификат се връщат в класните стаи

Ако най-малко половината от учениците в една паралелка имат зелен документ, те могат да се върнат в клас, без да бъдат тествани. Това значи да имат годен документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест – антигенен или PCR. Останалите възпитаници ще продължат да се образоват в електронна среда, до момента в който бъдат обезпечени проби за COVID-19, с цел да бъдат изследвани те два пъти в седмицата. Това се отнася за децата от 5. до 12. клас и е записано в новата заповед на министрите на опазването на здравето и образованието, която влиза в действие през днешния ден.

Новите правила позволяват на частните учебни заведения сами да закупуват проби за учениците от 5. до 12. клас, с цел да възстановят присъствения образователен развой, без да чакат доставка от страната. Тестовете би трябвало да дават отговор на условията на Министерството на здравеопазването (МЗ), които важат и за тези, купувани от страната. Това не анулира уговорката на Министерството на образованието и науката (МОН) да даде на частните учебни заведения безвъзмездни проби, когато такива бъдат обезпечени от Министерство на здравеопазването.

По данни от осведомителната система на Министерство на здравеопазването имунизираните възпитаници в страната са 6,84%. Преболедувалите възпитаници от 5. до 12. клас са малко над 19 000. МОН не разполага с данни за учениците с антитела.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР