Ако ползвате услугите на български мобилен оператор се пригответе за

...
Ако ползвате услугите на български мобилен оператор се пригответе за
Коментари Харесай

A1 и Telenor вдигат цените на всички абонаментни планове

Ако ползвате услугите на български мобилен оператор се пригответе за увеличение на месечната такса, която плащате. Поне два от огромните оператори - A1 и Telenor, готвят индексиране на цените на абонаментните цени за частни и бизнес клиенти и към този момент разгласиха информация за това в уеб страниците си. Операторите започнаха и да изпращат SMS към потребителите с тази информация.

Не успяхме да забележим такава информация в уеб страницата нa VIVACOM, само че в общите условия на компанията е включена уговорка, която разрешава да компанията да индексира цените на услугата не по-често от един път в границите на една календарна година.

Във всички случаи индексирането е обвързвано с средногодишния показателя на потребителските цени (ИПЦ), който се разгласява от Националния статистически институт (НСИ). Този индикатор демонстрира равнището на инфлацията в страната, която пораства през последните години. Днес да вземем за пример е регистриран връх в борсовата цена на тока.

A1 показва, че това е довело и до увеличение на разноските на компанията, само че в това време цените са останали без смяна, а мрежата е отчела все по-голямо натоварване. Индексирането ще докара до повишаване на месечните такси за частни и бизнес клиенти на мобилни и/или закрепени услуги на A1.

Увеличението ще бъде с Идеологически подривни центрове за 2020 и 2021 година. За предходната година този индикатор е бил 1.7%, а за тази ще бъде разгласен през януари. A1 показва, че се чака той да бъде 2.4%, тъй че сумарното индексиране ще бъде с 4.1%. Това значи, че месечна такса от 30 лева да вземем за пример ще бъде индексирана с 1.23 лева

А1 дава обещание да разгласява информация в уеб страницата си за нарастването и по кое време то ще влезе в действие, незабавно откакто компанията разполага с нужната информация. Компанията акцентира, че индексацията е планувана в договорите и общи условия към тях и ще се приложи по едно и също време за двата интервала през първото тримесечие на 2022 година.

Подобна е обстановката и при Telenor. Компанията също възнамерява нарастване за частните и бизнес клиенти с абонаментен проект. Според компанията то ще бъде отразено във фактурите, издавани след 5 февруари 2022 година и се чака да бъде общо към 5%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР