Ако получите сърдечен удар и сте сами – ето какво

...
Ако получите сърдечен удар и сте сами – ето какво
Коментари Харесай

Как да си помогнете при сърдечен удар, ако сте сами?

Ако получите сърдечен удар и сте сами – ето какво да извършите!

Представете си, че е 19:25 часа. Прибирате се у дома (разбира се сами) след извънредно тежък работен ден. Много сте изтощени и смутени.

Изведнъж, стартирате да изпитвате мощна болежка в гърдите, която стартира да се популяризира към ръката и челюстта. Най-близката болница е на 5 км от вкъщи ви. За страдание не знаете дали можете да стигнете до нея. Преминали сте курс за първа помощ и сърдечен масаж, само че не са ви научили по какъв начин да го извършите на себе си.

И в действителност не е толкоз елементарно, както се демонстрира по филмите и телевизионните излъчвания, тъй че без подобаваща подготовка отново нямаше да съумеете.

Ако получите сърдечен удар е значимо да реагирате бързо.

Тъй като доста хора са сами по време на инфаркт, преди човек да изгуби схващане, той има единствено към 10 секунди, откакто сърцето му стартира да бие учестено и той усеща, че ще припадне.

Поемете надълбоко въздух и започнете да кашляте пламенно и неведнъж. Кашлицата би трябвало да бъде дълбока и продължителна, като отхрачване. Вдишването и изкашлянето би трябвало да се повтарят почти на всеки 2 секунди без спиране, до момента в който дойде помощ или до момента в който не почувствате, че сърцето още веднъж стартира да бие обикновено.

Дълбокото поемане доставя О2 до белите дробове, а придвижването при изкашляне притиска сърцето и поддържа циркулацията на кръвта. Компресивното налягане върху сърцето също му оказва помощ да възвърне естествения си темп. По този метод жертвите на сърдечен удар могат да стигнат до болничното заведение.

Кажете на колкото се може повече хора за това. Може да спасите живота им!

Вижте още: Природен антибиотик против вируси и бактерии

Вместо да изпращате смешки, апелирам, изпратете това известие, което може да избави живота на човек. Ако това известие ви се връща повече от един път, не се дразнете, в противен случай, би трябвало да се радвате, че имате доста другари, които се грижат за вас и не престават да ви припомнят по какъв начин да се справите при подобен проблем.

Не забравяйте да споделите това с приятелите и фамилията си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР