Ако получат право да се изкажат за съдбата на Република

...
Ако получат право да се изкажат за съдбата на Република
Коментари Харесай

Босненските сърби мечтаят да се обединят със Сърбия, твърди Милорад Додик

Ако получат право да се изкажат за ориста на Република Сръбска, босненските сърби биха провели неотложно референдум за сливане със Сърбия. Това съобщи президентът на Република Сръбска Милорад Додик, предава съветската осведомителна организация TACC.

„ Босна и Херцеговина е началото на Република Сръбска, тя е нужда, а Сърбия е желанието. Вкараха ни в Босна и Херцеговина, постановиха ни интернационален диктат. Още повече, че в Дейтънското спокойно съглашение е написано, че Босна и Херцеговина се състои от две страни и три народа, които са източник на суверенитет и решения на взаимно равнище ", изясни Додик.

„ Не можем да пренебрегнем различен фактор: множеството сърби и през днешния ден, в случай че имаха опция да се изкажат за Република Сръбска, неотложно биха провели референдум за присъединение към Сърбия. Защо не можем да приказваме за това? Казват ни, че е политически неточно, само че правилно ли е към този момент 20 година да нарушават нашите права, автономност и независимост? ", продължава президентът на Република Сръбска.

Според него Република Сръбска има всички признаци на страна и е единствената обикновено функционираща част на Босна и Херцеговина, в която равнището на общото ръководство е унищожено и няма взаимно схващане. „ Сръбският народ в Република Сръбска претърпява 20 година изтезание и интернационална интервенция, само че не се отхвърля от своята страна ", безапелационен бе Додик.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР