Ако погледнем по законодателен път, съгласно Закона за убежището и

...
Ако погледнем по законодателен път, съгласно Закона за убежището и
Коментари Харесай

Общините приемат бежанци за сметка на своите бюджети

Ако погледнем по законодателен път, според Закона за убежището и бежанците, Министерският съвет е органът, който дава краткотрайна отбрана на бежанците. Към момента всички общини, които одобряват бежанци , вършат това за сметка на общинските бюджети, няма изясненост за покриването на тези разноски. Това сподели кметът на Кърджали Хасан Азис в ефира на bTV.

Всички действия, които са свързани с естествения живот на бежанците, са за сметка на общинските бюджети , които би трябвало да бъдат признати от общинските препоръки по съответния ред, означи той. Има няколко значими въпроса, за които ние нямаме отговор като локални управляващи.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " дава почивната си база си за бежанци от Украйна

Издръжката е напълно за сметка на централата

По думите му преди всичко това е нарастването на цените на енергоносителите, за които няма обезщетителен механизъм. " На второ място няма явен механизъм за индексациите на строителните работи, тъй като сред 30% и 50% е растежът на строителните материали и на строителните работи. И на трето място няма подготвеност в границите на тази година да стартираме общинските планове с европейско финансиране, тъй като няма План за възобновяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР