Ако подадете фалшиви сигнали до спешния номер 112, има реална

...
Ако подадете фалшиви сигнали до спешния номер 112, има реална
Коментари Харесай

12 месеца затвор за фалшив сигнал на 112

Ако подадете подправени сигнали до незабавния номер 112, има действителна заплаха да свършите в зандана. Това сочи подписаното съглашение сред прокуратурата и 29-годишен юноша, причинител на закононарушението. 

На 28 ноември предходната година мъжът звъннал на 112 и подал два погрешни сигнала за акцидент и паника. Тогава в 13.15 часа той подал сигнал за всеобщ пердах пред жилищен блок. Пет минути по-късно звъннал още веднъж и декларирал, че е съществено потърпевш при въргала, главата му е разцепена и и кърви. 

Служителите в незабавния колцентър реагирали незабавно и пренасочили въпросните подправени сигнали към Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи и към Филиала за незабавна здравна помощ, които пък изпратили екип служители на реда и кола за спешна помощ. 

Масов пердах нямало, само че младежът, който подал погрешната информация, попаднал в ареста. Тъй като той имал предишни осъждания, нямало по какъв начин да се размине със пандиза. Споразумял се с прокуратурата и му е било наложено наказване от дванадесет месеца „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР