"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще

...
"Ако по волята на народа сме първа политическа сила, ще
Коментари Харесай

Дончев: С ПП можем да си партнираме, ако претърпят еволюция

"Ако по волята на народа сме първа политическа мощ, ще се опитаме да създадем държавно управление с партиите, с които сме си идеологически близки, сподели той. С Политическа партия коалиция към този момент не е допустима заради "абсолютната отпадналост ", която са посочили в ръководството.

Но това може да се промени, в случай че се променят. "За да е допустимо партньорство, е нужна еволюция в управническия капацитет при тях ", уточни зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ, написа Fakti.bg.

С Демократична България можем да беседваме, с тях нямаме значими разлики, продължи той.

Коалиция с Движение за права и свободи няма да бъде призната от гласоподавателите ни. А за коалиция с Българска социалистическа партия имаме решение още преди 5-6 години на нашата конференция - без коалиция със социалистите, изясни Томислав Дончев.

Не бихме работили с някого, с който взаимната ни работа не би довела до резултат или би довела до низ от кавги, заключи зам.председателят на ГЕРБ.

"Трябва да убедим колкото е допустимо по-голяма част от българските жители, че си заслужава да дадат поддръжката си за нас. Дали ще бъдем още веднъж на власт, или в съпротива, го вземат решение гласоподавателите. Имахме държавно управление на отрицанието, събрало партии, които не се харесват, само че са против някого. Има огромен късмет да се получи същата невъзможност, каквато се получи през лятото на предходната година. Ние от ГЕРБ в коалиция "против " е несъмнено, че няма да участваме. Ние умеем да възпитаваме страстите си - всевъзможни прояви на политиците не са ни пречили да формираме постоянни ръководства ", сподели още Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в предаването "Лице в лице " по bTV.

Спомням си няколко политически сили, за които главният разказ е кого не харесват и с кого няма да работят, добави Дончев.

Досега постоянно когато сме избирали сътрудници сме избирали "за " - какво да създадем за България, по какъв начин да овладеем рецесиите. Никога не сме работили "против ", продължи Томислав Дончев.

И разгласи по какъв начин биха действали от ГЕРБ в сегашната газова рецесия, в случай че бяха на власт: "След прекратяването на доставките от "Газпром " и след интензивни диалози със съседите ни от Турция и Гърция щяхме да организираме отворена транспарантна процедура на база запазен потенциал в някои от терминалите, с които те разполагат, с цел да могат другите снабдители на газ да предложат цени и ние да можем да изберем най-ниската цена, да подсигуряваме трасе за доставка и по този метод да купуваме най-евтиния вероятен газ. Ако ние управлявахме, газовата връзка с Гърция щеше да е приключена от дълго време ".

"Ако махнем страстите и политиката, в последните месеци "Газпром " е обезсърчителен снабдител на газ и това е огромният проблем. Дори да получаваме количества, даже цената да е атрактивна, в тази обстановка не можем да разчитаме на този снабдител, тъй като нямаме никаква гаранция, че доставките ще продължат. Не можем да сложим нашите консуматори на сходен риск ", добави Дончев.

Запитан за усъвършенстваните връзки на ГЕРБ с президента Румен Радев, Томислав Дончев сподели, че в "последната година, година и половина господин президентът не ни е давал мотиви за рецензии ".

Модел "ГЕРБ - Движение за права и свободи " няма, в никакъв случай не сме управлявали с Движение за права и свободи, уточни Томислав Дончев. А що се отнася до "модела ГЕРБ ", това е да се строи, да се вземат решение проблемите, сподели Томислав Дончев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР