Ако планът на Брюксел за налагане на пределно допустима цената

...
Ако планът на Брюксел за налагане на пределно допустима цената
Коментари Харесай

Европейски таван за цените на газа ще нанесе на пазара удар, оценяван на 33 милиарда долара

Ако проектът на Брюксел за налагане на пределно позволена цената при основен референтен индикатор за газа в Европа бъде сбъднат, търговците на енергийния пазар ще би трябвало да плануват заплащания за спомагателни 33 милиарда $. Това сочат оценките на Лондонската междуконтинентална борса (ICE), представени от в. " Файненшъл таймс ". 

Производителите и търговците, които разчитат на нидерландския хъб за газови фючърси TTF, могат да бъдат изправени пред нарастване с 80 % на заплащанията, които вършат като застраховка за подсигуряване на покупко-продажбите си. Такова предизвестие е отправила борсата към Европейската комисия, написа изданието, базирайки се на бележка, до която е получило достъп. Толкова огромно нарастване на гаранционните депозити може " да дестабилизира пазара ", добавя Българска телеграфна агенция.  

Борсата отхвърли коментар, отбелязва " Файненшъл таймс ". 

Гаранционните депозити по суапови и фючърсни контракти, употребявани от производителите на сила, към този момент нарастнаха двойно тази година, съгласно Европейската централна банка (ЕЦБ). Това принуди доста компании да прибягнат до кредитни линии и да правят повече частни покупко-продажби на частно, защото гаранционните депозити са по-малки. 

Европейски Съюз работи по завършването на проектите за таван за цените на газа на фона на енергийната рецесия в Европа. 

Европейската комисия предложи през вчерашния ден в Европейски Съюз да не се купува газ на цени над 275 евро за мегаватчас. Мярката следва да се употребява като последно средство, разясни на конференция еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР