Ако пиете кафе всяка сутрин, то вие сте сред милиардите

...
Ако пиете кафе всяка сутрин, то вие сте сред милиардите
Коментари Харесай

8 неочаквани неща, които вероятно не знаехте за кафето

Ако пиете кафе всяка заран, то вие сте измежду милиардите почитатели на тази напитка по света. Над 2,25 милиарда чаши кафе се употребяват всеки ден. Впечатляващо, нали? А знаете ли задоволително неща за тази кофеинова напитка?

Да видим…

Правилното време за пиянство на кафе

Ако пиете кафе, с цел да се почувствате по-енергични, избирайте подобаващото време за тази цел. Можете да го определите по равнищата на кортизол в тялото ви. Повечето хора пият тази напитка сред 8 и 9 ч. Следващият пик е сред 12 и 13.00, а последният – от 5:30 до 6:30. Най-добре е да пиете кафе, откакто започнете да се чувствате изтощени. След последния пик не е целесъобразно да приемате повече от тази напитка, ако бихте желали да спите.

Взаимодействие с медикаментите

Немски учени откриват, че взаимоотношението сред кафеина и болкоуспокояващите усилва техния резултат.

Продължителност на резултата

Ако изпиете една чаша кафе в 9.00 ч, до 13.00 в тялото ви ще са останали едвам 100 мг от напитката. Ако я приемете след 15.00 обаче, ще останете свежи до късно вечерта.

Смляното кафе „ живее “ в границите на 15 минути

Ако смелите кафе на зърна, не го оставяйте да престои прекомерно дълго. Изпийте го в границите на 15 минути. След това то просто ще изгуби усета си, а вие няма да може да го различите от останалите типове кафе.

Как кафето се създава

 За да произведете 0,9 кг кафе, би трябвало да оберете реколтата от 2 дървета. Едно сходно растение доближава зрялост за 3 години.

Кафето въздейства на спортните резултати

Кафето усилва равнищата на адреналин в тялото и освобождава мазните киселини от мастните тъкани. Това от своя страна довежда до по-добри резултати по време на спорт или фитнес подготовка.

Някога хората са яли кафе

Все отново се получава от плод. В началото африканските нации са смесвали скотски мазнини със смлени плодчета кафе, с цел да създават характерна паста.

Правене на кафе

Повечето хора си мислят, че мощния усет и черния цвят на кафето са равносилни на повече кофеин. Печенето му обаче не въздейства на количеството кофеин в него. То си остава същото. По време на печенето влагата се отделя от зрънцето и то стартира да наподобява по-голямо.

Източник: BrightSide
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР