Ако пиете до 25 чаши кафе на ден, няма да

...
Ако пиете до 25 чаши кафе на ден, няма да
Коментари Харесай

Повече от 6 чаши кафе на ден уврежда артериите

Ако пиете до 25 чаши кафе дневно, няма да навредите на здравето си, настояват след ново изследване английски учени, представени от в. „ Гардиън “

Те опровергават предходни проучвания, че кафето втърдява артериите, провокира кръвно налягано и усилва риска от сърдечен припадък.

Новото изследване е направено с 8000 души във Англия. Те са минали през магнитно-резонансна томография на сърцето и инфрачервени проби. Заради получените резултати откривателите вършат извода, че да пиете до 25 чаши кафе дневно не вреди на артериите повече в сравнение с 1 чаша дневно.

Само преди две седмици обаче австралийски учени оповестиха, че кафето става нездравословно след шестата чаша. Теса изследвали гена CYP1A2, който дава отговор за обработката на кофеина. Оказва се, че даже хората с този ген, помагащ за по-бързия метаболизъм на кафето, имат проблеми след шест чаши дневно.

Учените и медиците нямат единна рекомендация какво е умерена консумация на кофеин, с цел да е потребна

Смята се, че не е рационално да се пият повече от 400 мл дневно, т.е. 4-5
чаши кафе.

Кофеинът оказва помощ за освобождението на мастни киселини от тлъстините, които се употребяват за сила. Освен това подтиква нервната система. Ползата обаче е таман от умерено количество. Прекаляването води до пре-възбуда. Вероятен е даже тремор – когато кофеинът прекомерно укрепи централната нервна система, може да провокира конвулсивно стесняване на мускулите. Той влияе върху сърдечната периодичност, а увеличеното сърцетуптене основава тревога. Всеизвестна последица е безсънието – концентрацията на дейните съставни елементи се резервира в кръвта 14 часа. Възможни са болки в стомаха, защото кафето подтиква отделянето на стомашна киселина.

Още повече внимавайте с броя на чашите, в случай че имате табиет да слагате в кафето захар и сметана

Те съдържат доста калории, които не са потребни за тежестта и за сърцето.

Щом заради някакви аргументи лекарите ви не разрешават да пиете кафе, сложете си на бюрото една хубава фотография на чаша с ароматната напитка и тя ще ви освежава. Само би трябвало да повярвате на учените от университета в Торонто, че мисълта за кафе е в положение да разбуди мозъка ви по този начин, като че ли фактически го пиете.

Канадските учени са изследвали какъв е психологическият резултат от визията на нещо, което припомня за кафе. Според Сам Малио, един от създателите изследването, на хората, които обичат кафе, работят даже единствено знаци, напомнящи за него.

При разбуждането мозъчните зони се задействат до положение на зоркост.
Причина може да са страсти, невротрансмитери, субстанции, достигащи с кръвта.

Учените са сравнили и по какъв начин работят знаци за кафе знаци на хора със западна и с източна просвета.

„ Свързаните с кафе знаци не разбуждат представителите на източни култури, евентуално тъй като те не са доминирани от кафето като в Северна Америка “, разяснява Малио.

По силата на същия резултат хората, които са привикнали от деца, че за ободряване се пие чай, би трябвало да разбуждат мозъка си, като виждат знаци, свързани с тази напитка. В това проучване обаче канадските учени не оповестяват дали са ревизирали по този начин ли е.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР