Ако Петков и Пеевски решат да направят правителство, защото аз

...
Ако Петков и Пеевски решат да направят правителство, защото аз
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ ще бъде опозиция, ако ПП-ДБ и ДПС направят правителство след изборите

„ Ако Петков и Пеевски решат да създадат държавно управление, тъй като аз единствено с Движение за права и свободи няма да направя държавно управление, ще бъдем една нелоша съпротива, по-ясно няма по какъв начин да се изразя. “

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи БГНЕС. На въпроса по какъв начин ще разяснява думите на премиера Денков, че точно поради Пеевски отиваме на следващи предварителни избори, Борисов съобщи следното: „ Аз не знам с тези хора по какъв начин ще си приказваме по-късно, по тази причина отново ще повторя хронологията. След като отидоха дружно с Габриел и Петков при президента, седмица по-късно Рая Назарян след среща в президентството сподели подписаното от нас съглашение пред медиите. След това водихме договаряния за 4 министри имаше спор от наша страна. В четвъртък вечер демонстрирах SMS от Асен Василев, че е подготвен на линия е в случай че не желаеме да вървим на избори, да се срещнем и да приказваме. За това му звънях. Пред мене стоеше техен лист с министри, подчертах дебело, че остава Асен Василев . Написах на мястото на Гаджев Тагарев, на мястото на Жечо Станков - Румен Радев и му споделих това ни е отговорът. От тях отговорът беше, че желаят и Калин Стоянов да махнат “, описа Борисов.
Тоест, за един министър ние отидохме на избори.
Бойко Борисов, водач на ГЕРБ

„ Какво Движение за права и свободи, какъв Пеевски, като те не са взели участие изобщо в тези диалози. Нека Петков да доизкаже всичко, обвързвано с него и Пеевски. Утре ще си създадат коалиция като нищо “ , съобщи Борисов.

За Христо Иванов, Борисов сподели, че откакто той желае да отиде в ЕНП, принадлежността към едно от европейските фамилии изисква да водиш такава политика – „ сега финансовата ликвидност на страната е под опасност. В страната бяха изхарчени в последните дни над 2 милиарда А ние като ги харчим всичките пари, губим ликвидността, може и да останем без пари за пенсии. Иванов има редкия късмет, в случай че желае да е в център дясното, да каже дали е склонен по този метод да се разходват обществените финанси “, уточни Борисов.

За акцията на ДАНС в митниците Борисов съобщи, че всичко в митниците е било изчегъртано и съгласно него в този момент там „ клановете се бият “. „ Масово в последните две седмици се сменят хора. Или са били подплашени от това, което са правили години наред, или фактически извън са им споделили, че върви контрабанда “, счита Борисов.

Той съобщи, че стои зад назначението на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и той е от ПП-ДБ. „ Всички назначения в последните две години са от „ Продължаваме промяната ”, добави водачът на ГЕРБ.

Борисов съобщи още, че при митинга на миньорите Денков се е „ сгушил зад Пеевски ”. За това, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи подаде оставка, Борисов сподели, че той е имал постоянно неговата поддръжка.

 
Пеевски в отговор на Денков: Това е най-слабият министър председател в историята
Не мога да допускам, че индивидът, за който се грижих 9 месеца, който видяхте че не се оправя въобще с длъжността на министър председател , и мога да кажа, че е най-слабият министър председател в историята на България, приказва такива неща. Оставам тези квалификации на безсилието, в което се намира сега. “

Така съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски отговори на думите на премиера Денков тази заран, който съобщи, че водачът на Движение за права и свободи е „ най-голямото зло “ и че поради него отиваме на следващи предварителни избори.

Според Пеевски промени в Агенция „ Митници “ е правил Асен Василев – постоянно правил назначения той, и цялата отговорност е негова.

На въпроса дали има път обратно сред Движение за права и свободи и ПП-ДБ, Пеевски отговори: „ Дали ще има път обратно, напред, зависи от тях, само че това би трябвало да завърши - да ми звънят непрекъснато, а пред вас да дават странни изказвания. Говори се, че съм бил в централата на ГЕРБ, там съм ходил с Христо Иванов. Сега споделят, че съм зло, с това зло ли бяха 9 месеца “, сподели още съпредседателят на Движението.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР