Ако песента на Марая Кери All I want for Christmas

...
Ако песента на Марая Кери All I want for Christmas
Коментари Харесай

По дяволите, хора, декември е! Или защо НЕ е добра идея да се обесите с гирлянд

Ако песента на Марая Кери " All I want for Christmas " звучи на всички места - от радиото, от тв приемника, от колонките във фитнеса и в супермаркета, от чешмата и даже я чувате в съня си, то изводът е единствено един - дами и господа, декември е!

Не ме разбирайте неправилно, всеки, който ме познава, знае, че боготворя Коледа и всички магии и вкусотии, които вървят с този празник, само че тук идва огромното НО.

Става ми някак подозрително, когато в магазините коледната декорация кацне още на 1-ви октомври. Аз в този момент на есенните листа и циганското лято ли да се веселя или да стартира да декорирам елхата и да си поръсвам главата с неестествен сняг?

Но най-голямата нервност стартира с настъпването на заветния 1-ви декември. От този ден нататък хората към този момент считат за безусловно задоволително да дават отговор на всичко с “Какво ти пука, Коледа е! ”. Ама не, не е Коледа или най-малко за още 24 дни.

Всичко стартира с безконечен поток от фотоси на елхи, вълнени чорапи, камини и чаши с парещ шоколад, върху които написа “Здравей, декември ”, “Дойде най-вълшебното време от годината ” и “Коледа е тук! ”.

А по-късно животът ни се трансформира в безкрайна върволяк от декемврийски празници, празненства, мандарини, благоухание на канела и пуловери със снежни индивиди.

Първо идва Никулден, животът е побутване на опашки за на ниска цена филе от сьомга, мирис на скумрия в целия блок и доста тагнати именици на фотоси със Св. Никола и шаран във Facebook.



След това е ред на 8-ми декември. Повечето от дълго време не сме студенти и си публикуваме остарели фотоси от студентски купони във Facebook, които в действителност е по-добре никой да не вижда. Настоящите студенти пък са в Банско, то е ясно, и се клатят в темп на най-новия чалга шлагер. Тях няма какво да ги мислим и разясняваме.

А след това следва какво? Точно такааа - коледните празненства или другояче казано колежки с мрежести чорапогащници, рокли с пайети, червени устни но Мерилин Монро, пияни сътрудници с разкопчани колани, гратис уиски, 10 броя хапки с луканка, които свършват за към 1.3 милисекунди и доста тежки евъргрийни, на които никой не знае по какъв начин да танцува.



И няколко дни по-късно най-накрая можем да кажем, че е Коледа. И тази година ще обикаляме паникьосано магазините за дарове в последния миг, ще се бием за място на паркинга в мола, ще търсим предписания за цяло печено прасенце, ще гледаме “Сам у дома ” до обратен тласък, а Марая Кери все по този начин ще си звучи отвред като интуиция, който ни припомня, че би трябвало да сме положителни и усмихнати, да носим чорапи с еленчета и да светим от наслада като коледна елха.

Накрая най-малко ще сме хапнали като за последно, ще сме си снимали коледния сервиз най-малко от 6 разнообразни ъгъла и ще сме останали без никакви пари, тъй като е Коледа - О, време на чудеса!



А пък новогодишната нощ по остаряла традиция ще е цялостна напрегнато и упования, тъй като е значимо да посрещнем новата година с грим, прическа, нови облекла, нови чорапи, цялостна маса и музика, от която не можем да си чуем приказките.

И до момента в който към момента не сме изтрезнели от новогодишното надпиване с водка и кофти шампанско, идва ред на всички имени дни, за които “просто няма по какъв начин да не се почерпим по едно ”. И дано порочният кръг на безкрайния празник се завърти още веднъж през 2024-та!

Аз персонално си пущам Марая Кери още в този момент и се приписвам изцяло на коледното въодушевление, тъй като в действителност няма нищо по-хубаво от цялата тази полуда. Щом я претърпявам, значи съм жива и здрава и ме чака дълъг лист с дарове и бягане из мола като Юсеин Болт.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР