Ако Пеевски оглави ДПС, това ще бъде качествено нова ситуация

...
Ако Пеевски оглави ДПС, това ще бъде качествено нова ситуация
Коментари Харесай

Експерт: Ако Пеевски оглави ДПС, това ще бъде качествено нова ситуация, ДПС отдавна иска да излезе от етническата рамка

Ако Пеевски оглави Движение за права и свободи, това ще бъде " качествено нова обстановка " и " Движение за права и свободи от дълго време желае да излезе от етническата рамка, тъй като не е здравословно за тях чисто политически ". Това разяснява в изявление за БНР политологът Цветанка Андреева.
 
" Публичното израстване на Пеевски " като водач на процесите в ръководството и геополитиката политологът отдава както на  притискането му по линия на " Магнитски ", по този начин и на войната в Украйна, която по думите ѝ катализира политическите процеси.
 
Цялата политика на Движение за права и свободи към този момент е на показ и това я прави допустима, уточни тя, само че посочи, че от позиция на делене на порции обаче не е задоволително нито за ГЕРБ, нито за Движение за права и свободи, добави тя.
 
Борисов не може да бъде преместен от Движение за права и свободи. Борисов е доста по-доказан водач, само че сега не е толкоз на първа линия, сподели Цветанка Андреева.
Относно идната ротация тя предвижда, че предвид на знаците на ГЕРБ, че ще желаят промяна на министри, ще забележим такава.
 
Андреева не изключва саботиране от страна на президента на втория стадий на кабинета " Денков-Габриел ". " Едно е несъмнено – ще влезем в интервал, в който Румен Радев към този момент прави политически проекти. Безспорно това е водачът вляво. Той може да оспори и водачеството на Костадинов и, несъмнено, на Нинова. Виждайки в него подобен капацитет, се чертаят всевъзможни сюжети. Румен Радев има правото на своята партийна кариера ".
 
" Това държавно управление докара до излаз от политическата рецесия, която спираловидно ни въвличаше в патова обстановка. Успехът на годината е съставянето на държавното управление Първо като външнополитическа ориентировка на страната и въпреки това – връщане към конституционната рамка на действие на страната. Стабилизация е думата ", сподели тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР