Ако пътувате в САЩ с електромобил (EV), различен от Tesla,

...
Ако пътувате в САЩ с електромобил (EV), различен от Tesla,
Коментари Харесай

Ще има ли скоро единна мрежа за зареждане на електромобили?

Ако пътувате в Съединени американски щати с електрически автомобил (EV), друг от Tesla, вероятността да „ закъсате ” е действителна, написа thebulletin.org. Изпитал го е на гърба си основният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли, който се появи в края на май в Twitter Spaces и заяви невиждана вест: Ford ще се причисли към мрежата на Tesla от 12 000 станции за бързо зареждане Supercharger. От началото на 2024 година Ford ще предложи адаптер, с който електрическите автомобили Ford да употребяват зарядните станции на Tesla, а от 2025 година електровозилата на Ford ще бъдат оборудвани с порт, съчетаем със Supercharger.

Две седмици по-късно основният изпълнителен шеф на General Motors (GM) Мери Бара също разкри в Twitter, че марката се причисля към мрежата на Tesla, предлагайки на потребителите си подобаващите адаптери. Същото оповестиха наскоро Rivian и Volvo.

Революционното сливане на огромните автомобилопроизводители е решителна стъпка към въвеждането на обединен стандарт за зареждане и таксуване, решавайки както един от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР