Ако пътуването по редовна автобусна линия е отменено или има

...
Ако пътуването по редовна автобусна линия е отменено или има
Коментари Харесай

Автобусът закъснява с над 2 часа – компанията ви дължи храна и напитки

Ако пътуването по постоянна автобусна линия е анулирано или има забавяне, автобусната компания или операторът на автогарата би трябвало да осведомят пасажерите допустимо най-скоро, само че не по-късно от 30 минути след времето на тръгване по разписание. Това обясни пред БНР Габриела Руменова от онлайн платформата " Ние потребителите ", като цитира европейския правилник за правата на пасажерите в автобусния превоз.

В такива случаи, както и при повтаряне тук-там, компанията би трябвало да предложи на пътуващите да изберат сред възобновяване на цената на билета и, когато е належащо, гратис връщане до първичната точка на тръгване при първа опция, или пък продължение на пътуването и пренасочване до тяхната последна дестинация, само че при сравними условия и при първа опция, освен това без в допълнение възнаграждение, уточни тя.

Ако автобусният транспорт е анулиран и при забавяне на заминаването с повече от 2 часа пътуващите имат право на храна, питиета и настаняване, в случай че би трябвало да се пренощува. Настаняването е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР