Ако първите две формации не се обединят, това ще доведе

...
Ако първите две формации не се обединят, това ще доведе
Коментари Харесай

Вървим към изолация в НАТО и ЕС, която ще има трайни негативни последствия за България

Ако първите две обединения не се обединят, това ще докара " до доста по-сериозни негативи и най-малкото, от което можем да се тормозим, е кой по какъв начин ще се класира на последващи избори ".

Това мнение изрази пред проф. Тодор Тагарев, боен специалист и експерт по национална и интернационална сигурност, някогашен длъжностен министър на защитата.

В актуалната рецесия на парламентаризма водещите партии няма да получат по-голям резултат, нито да могат да ръководят независимо, счита Тагарев.

Ако има нови избори през юли, " дали ще бъдем очевидци на яд или на незаинтересованост, не мога да преценява ", уточни още той.

" Станахме очевидци на доста гневни персонални нападки сред водещи политически фигури и те не дават добра основа за диалози. Въпреки това разсъдъкът приканва да се седне на масата. "

" Това държавно управление може да бъде формирано към няколко целта – излекуване на правосъдната система, ускорена интеграция в Европейски Съюз и НАТО, действителна помощ за Украйна, която да се обвърже с процесите за рационализация на армията ", акцентира той в предаването " Преди всички ". По думите му проевропейските сили би трябвало да намерят решение, тъй като " извън няма по какъв начин да им се наложи такова решение ".

В последните 8 месеца президентът се сложи " изрично над Народното събрание " и вървим " към изолираност в НАТО и Европейски Съюз, която ще има трайни отрицателни последици за България ", съобщи още Тодор Тагарев.

Това без подозрение ще окаже отрицателно отражение върху влизането на България в Шенген и еврозоната, добави той.

В разбора си за обстановката в ПП-ДБ Тагарев дефинира като " необичайно " изказването, че консенсусът постоянно води до злополука.

" В едни последващи избори това обединяване няма да усъвършенства резултата си, или най-малко няма да го усъвършенства значително. "

По тематиката с незаконния трафик на мигранти някогашният боен министър сподели, че с цел да сме готови за Шенген по-добре, разрешаването на проблемите с корупцията е както в наш, по този начин и в европейски интерес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР