Ако парламентарните избори бяха сега, по-скоро нямаше да има съществена

...
Ако парламентарните избори бяха сега, по-скоро нямаше да има съществена
Коментари Харесай

Галъп: Ако изборите бяха днес, нямаше да има съществена разлика в резултатите

Ако парламентарните избори бяха в този момент, по-скоро нямаше да има основна разлика в резултатите . Това демонстрира национално представително изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “.

Данните са част от ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия. Изследването е извършено сред 29 октомври и 6 ноември измежду 809 души по метода „ лице в лице “ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.5% при 50-процентните дялове. Един % от извадката е еднакъв на към 54 хиляди души.
 
 Галъп Галъп
Според проучването ГЕРБ биха получили 25,5% от гласовете , „ Продължаваме промяната “ – 20,8% , Движение за права и свободи – 13,1% , „ Възраждане “ – 10,5% , Българска социалистическа партия – 9,4% , „ Демократична България “ – 8% . „ Български напредък “ е към четирипроцентовата преграда с 4,5%, а под нея остава „ ИТН “ (ИТН) с 3,1%. „ Изправи се, България “ и Вътрешна македонска революционна организация са към един %, надлежно с 1,3% и 0,9%.

Резултатите от изследването демонстрират, че изборната интензивност би била към 38%, а 3,7% от тези, които твърдо имат намерение да гласоподават, споделят, че биха дали своят вот с „ Не поддържам никого “.

От запитаните 56% показват, че избират да се сформира държавно управление даже с взаимни отстъпки , а 26,7% избират нови избори. Останалите не могат да отговорят.
 
 Галъп Галъп

С изказванието, че в България би трябвало да се вкара форма на президентска република се съгласяват 24,5% от интервюираните, а 47,5% не са съгласни.

От запитаните 55,9% не са съгласни с изказванието, че е добре за България да одобри еврото, а 28,1% са съгласни, другите 16% не могат да преценяват.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР