Ако парламентарните избори бяха днес за ГЕРБ биха гласували 27,1%

...
Ако парламентарните избори бяха днес за ГЕРБ биха гласували 27,1%
Коментари Харесай

Институт "Рего": ГЕРБ и БСП с равни проценти и интрига за четвъртото място, ако изборите са сега

Ако парламентарните избори бяха през днешния ден за ГЕРБ биха дали своят вот 27,1% от българските жители, за Българска социалистическа партия – 26,3%, за „ ИТН “ – 18,6 %, за Движение за права и свободи – 8,3%, за Обединение „ Демократична България “ – 7,6% и за „ Изправи се. БГ “ – 3.9%. Това сочи социологическо проучване на института " Рего "  на политическите и електорални настройки през месец октомври.

Прави усещане прекомерно високия дял на нерешилите за коя партия или коалиция от партии ще гласоподават (не е изключено част от тях да не упражнят правото си на глас) – 20,3%. Този висок % допуска, че може да се стигне до основни разбърквания в плануваните позиции. 

Двете водещи интриги, които следват от данните са за първото и четвърто място. ГЕРБ и Българска социалистическа партия на практика са с изравнени позиции и социологически паритет. Сходна е обстановката сред Движение за права и свободи и Демократична България, които си оспорват четвъртото място.

„ ИТН “ на Слави Трифонов среща съществени благосклонности, само че към момента е нов и чужд като политически план, който се свързва само с водача му и медийната му кариера. В този смисъл на партията липсва политическа легитимност. 

Представените данни са от национално изследване , извършено измежду 2000 пълнолетни български жители в интервала от 21.10.2020 година до 27.10.2020 година Подборът на респондентите е по квота въз основа на демографските признаци вид обитаемо място, пол и възраст. Методът на регистрация на първичната информация е директно стандартизирано изявление благодарение на таблети и хартиени анкети.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР