Ако парламентарните избори бяха днес, ГЕРБ щяха да спечелят с

...
Ако парламентарните избори бяха днес, ГЕРБ щяха да спечелят с
Коментари Харесай

„Маркет линкс”: Ако изборите бяха днес, ГЕРБ печели с 3% преднина пред БСП

Ако парламентарните избори бяха през днешния ден, ГЕРБ щяха да завоюват с 20,3% поддръжка, което е с 3% преднина пред Българска социалистическа партия, които щяха да вземат 16,9%. Това демонстрира национално-представително изследване финансирано и извършено от „ Маркет линкс” в интервала от 23 до 28 юни 2018 година

Отношението към политическия хайлайф в страната остава мощно отрицателно. След Българското председателство на Съвета на Европа обаче има лек позитивен резултат по повод към ГЕРБ, които прибавят към 3% утвърждение.

Българска социалистическа партия резервира равнищата си на утвърждение от към 30%, до момента в който противоположните настройки се споделят от към 60%. Резултатите на Обединените патриоти са сходни – към 30% утвърждение и отрицание 58%.

Все още младата и по-слабо разпознаваема коалиция Демократична България получава утвърждение от към 8% от гласоподавателите, до момента в който 57% са отрицателно настроени.

Институционалното доверие продължава да е сериозно – Народното събрание е в дъното на класацията с 60% съмнение, до момента в който първото място е заето от Президентската институция, която има близо 60% утвърждение.

Неудовлетвореността на българските жители във връзка с развиването на страната се резервира през първите шест месеца то година. Почти две трети от имащите право на глас споделят това мнение, до момента в който към 30% са задоволени от развиването на страната.

Що се отнася до упованията за бъдещо развиване – процентът на оптимистите и песимистите е съвсем подравнен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР