Ако отидем на други избори, няма да се промени нищо

...
Ако отидем на други избори, няма да се промени нищо
Коментари Харесай

Какви са вариантите за съставяне на редовен кабинет?

" Ако отидем на други избори, няма да се промени нищо значително от това, което следим в този момент. Единственото, което ще се промени е, че политическите обединения ще са в едно менгеме, в което те знаят, че няма да имат никакъв потребен ход. Защото този, който каже – " Ние още веднъж няма да вършим държавно управление " ще претърпи една голяма е електорална вреда, примерно на локалните избори ", съобщи в " Денят стартира " социологът Евелина Славкова.

Според политолога Христо Панчугов няма същинската нужда, в случай че няма условия за държавно управление, да има държавно управление.

" Партиите сега не дават никакви свидетелства, че имат предпочитание да свършат нещо – да проучват казуса и дадат решение надлежно ", уточни Христо Панчугов.

По думите му същинският проблем на този парламент е, че се е " хванал в клопката ", който работи от лятото на предходната година.

" Никой не желае избори, всички желаят да сформират държавно управление и все пак са неспособни да го създадат ", добави Христо Панчугов.

" Видимо е, че президентът се пробва да даде опция на този парламент да свърши нещо, най-малкото, тъй като се намираме в характерен миг, който изисква диалог за приемане на бюджета, което считам, че ще бъде много сериозен " препъникамък ". Особено в случай че продължава да витае чувството за предварителни избори. Представете си какво наддаване ще бъде от всяка една политическа групировка за този бюджет ", разяснява Евелина Славкова.

Според нея значителният диалог е в Народното събрание сред политическите обединения, които са част от Народното събрание.

" Но за жал сходен диалог не тече. Контактните групи ще създадат нещо потребно, с цел да има държавно управление ", сподели още Евелина Славкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР