Ако от ГЕРБ не бяха задушили практически почти всичките си

...
Ако от ГЕРБ не бяха задушили практически почти всичките си
Коментари Харесай

Ако ГЕРБ не бе задушила бившите си партньори, можеше да се говори за коалиция

" Ако от ГЕРБ не бяха задушили на практика съвсем всичките си съдружни сътрудници в предишното и не бяха подменили основни промени в предходните си ръководства, да вземем за пример правосъдната промяна, през днешния ден можеше и да се води някакъв диалог за съдружно ръководство. Но заради горното е невероятно. За информация - Български земеделски народен съюз, Съюз на демократичните сили, ДБГ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, НПСД, ББЦ, РЗС, " Атака ". "

Така депутатът от " Демократична България " (ПП-ДБ) и някогашен регионален шеф на Пловдив Йордан Иванов обобщава нежеланието на обединяването да влезе в едно ръководство с партията на Бойко Борисов.

Иванов е бил предизвикан от коментарите на представители на партията първи мандатоносител по отношение на това по какъв начин върви преговорният развой. Както и от спрягането и разискването на имена в проектокабинета на ПП-ДБ, които ГЕРБ изиска да види преди да й бъде връчан мандата, евентуално другата седмица.

Става въпрос за акад. Николай Денков като министър председател, съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев като вицепремиери и водачът на ДСБ и съпредседател на Демократична България Атанас Атанасов като министър на вътрешните работи.

В петък Петков разгласи, че до вторник от обединяването няма да разясняват никакви имена.

" Няколко значими неща в преговорния развой, които сътрудниците от ГЕРБ е добре да осъзнаят, тъй като в случай че не го създадат, ще сме принудени да напомним какво правеше Бойко Борисов, до момента в който Атанас Атанасов е гонил съветската агентура от България като шеф на контраразузнаването ", стартира Иванов, който е член на ДСБ, в собствен фейсбук пост. И изброява:
Този, който слага ултиматуми (за периоди и имена в случая) в договарянията, той чупи преговорния развой. ГЕРБ не диктува правилата при втория мандат. Ако стигне подобен мандат до нас, ние ще решим по какъв начин да го  реализираме.Признак на ниска преговорна просвета е да коментираш имена на евентуални министри, които публично не са излъчени. Всички имена в възможен проектокабинет на ПП-ДБ, които чуете до вторник, са операция. Вече втори ден в народен ефир партийни лица от ГЕРБ се упражняват да споделят кой може и кой не може да бъде министър. Медиите могат да приказват всичко, което преценяват. Партиите, които договарят за държавно управление – не могат.Отговорността за осъществяване на държавно управление след последните предварителни парламентарни избори е напълно в ръцете на ГЕРБ на този стадий. Ако от ГЕРБ нямат храброст да осветлят другарството си с Движение за права и свободи, да замълчат и да върнат първия мандат. Ако имат – да го сторят. Но което и от двете да създадат, дано не не помнят, че цялата отговорност през днешния ден лежи върху тях. За нас е значимо да има болшинство, което да не зависи от Движение за права и свободи. Ще забележим за тях дали е значимо.Ако ГЕРБ не бяха задушили  практически съвсем всичките си съдружни сътрудници в предишното и не бяха подменили основни промени в предходните си ръководства, да вземем за пример правосъдната промяна, през днешния ден можеше и да се води някакъв диалог за съдружно ръководство. Но заради горното е невероятно. За информация  - Български земеделски народен съюз, Съюз на демократичните сили, ДБГ, Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, НПСД, ББЦ, РЗС, " Атака ".
" Уважаеми сътрудници от ГЕРБ, преговорният развой си има правила, апелирам да влезете в тях, с цел да свършим работа. Не е неприятна концепцията всички да се държим възпитано и на висотата на отговорността, която носим за гласуваното ни доверие ", показва в умозаключение депутатът от ПП-ДБ.

 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР