Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, но ви се

...
Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, но ви се
Коментари Харесай

3 начина да намалите бюджета за храна

Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, само че ви се желае да измененията това

Храната е главното перо в бюджета на българските семейства. Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, само че ви се желае да измененията това, вслушайте се в препоръките на Стив и Анет Економидес. Те са написали цяла книга по тематиката по какъв начин да съкратим разноските за храната на половина, отбелязва 

Двойката показва, че с помощта на деликатно обмисляне те пазарят цялата храна, нужна им за месеца, единствено с едно посещаване на два супермаркета, като за това им трябват четири часа. Ето какво поучават те:

1. Планирайте храненията си

Планирането нацяло месечно меню може да звучи обезсърчително, само че в случай че желаете да намалите сметката си за храна на половина, това е методът да го извършите. Започнете със седмично обмисляне и увеличавайте интервала. Ако ходите до магазина без лист, значи е време да преосмислите тактиката си.

Добре е да ревизирате преди извършване на покупки с какво разполагате у дома и какво ви е належащо, по-късно да си съставите лист и да се въздържате от импулсивни покупки в магазина.

2. Пазарувайте от промоции

Използвайте брошурите на магазините, с цел да следите промоциите им. Така можете да се сдобиете с нужните ви артикули на много по-ниска цена. Купуването на по-големи количества понижени артикули ви оказва помощ да разполагате със зареден килер и фризер и да се възползвате от по-евтини артикули.

3. Ограничаване на визитите на магазина за хранителни артикули

Ако имате навика да ходите до магазина няколко пъти седмично, вие евентуално харчите повече пари, правейки импулсивни покупки. Семейство Економидес поучават да сведете визитите си в супермаркета до един път на седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР