Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме сериозно

...
Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме сериозно
Коментари Харесай

Костадинов: Ако останем без кабинет в тази ситуация, ще имаме сериозно укрепване на националната сигурност

Ако останем без кабинет в тази обстановка, ще имаме съществено подсилване на националната сигурност. Ако има някаква опасност за нашата сигурност, то това е тъкмо този кабинет. Това сподели нощес водачът на „ Възраждане " Костадин Костадинов в предаването „ 120 минути " по бТВ.

По думите му държавното управление виждало Русия, като опасност номер едно, само че съгласно него никой в България не виждал Русия като опасност, с изключение на ръководещите.

Костадинов изясни за какво „ Възраждане " не взе участие в декларациите за поддръжка на Израел.

„ Бяха две заявления, едната - за Израел, а другата - за Грузия. За тези заявления разбрахме 3 минути, откакто мина вотът. Това не е обикновено. На нас ни беше казано, че ще бъдат гласувани заявления, които ще бъдат гледани в Комисията по външна политика, до момента в който има отмора, което е още по-ненормално ", сподели той.

По думите му декларацията в поддръжка на Израел не е писана в България. Той даде образец, че в едно от изказванията на американския президент Джо Байдън имало изречение, което преповтаряло едно към едно структурата на една част от декларацията ни.

Всеки претендент, който е друг от кандидатурите на ръководещите ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, ще бъде подсилен от „ Възраждане " на локалните избори, в случай че техен претендент не доближи до балотаж, съобщи Костадинов.

Според него войната в Украйна може да ескалира във всеки един миг и обстановката в района е непредвидима. „ Ток към този момент ще има, само че не се знае какво ще се случи след година-две, когато стартираме да затваряме блоковете на ТЕЦ-овете и стартираме да закриваме мините.

Костадинов съобщи, че офанзивата на „ Хамас " е била терористичен акт. „ Но Израел не атакува терористичната клетка, а разгласи война ", добави той.

Лидерът на „ Възраждане " бе безапелационен, че това, което се случва в Близкия изток не е ново, само че новото било, че за първи път от 1948 година насам ще се извърши огромно етническо пречистване на арабско население.

Най-доброто решение на спора в Близкия изток съгласно него е две страни с интернационално приети граници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР