Ако още не знаете, узнайте – не хапят всички комари,

...
Ако още не знаете, узнайте – не хапят всички комари,
Коментари Харесай

Защо ни сърби след ухапване от комар?

 комар

Ако още не знаете, узнайте – не хапят всички комари, а единствено женските. Мъжките умерено си прекарват своя живот, хранейки се с нектара от цветовете. По принцип, „ комарките “ също могат да се хранят с нектар, само че без кръв те просто не могат да снесат яйцата си.

Как търсят плячката си? Тези двукрили имат умеенето да откриват живото създание с помощта на придвижванията, топлината или миризмата на последния. След като кацнат върху кожата на индивида или животното комарът акуратно влиза с хоботчето си в нея, усещайки дребните капиляри, където тече кръвта. Процесът на насищане продължава 30 секунди, от време на време минута.

По предписание, първото захапване не се усеща. Възможно е и да не узнаете, че „ обядват “ с вас. Но в случай че ви ухапят повече от един път, организмът става сензитивен към протеина, който се съдържа в слюнката на комара. Заради това на мястото на „ убождането “ се появява дребен оток, който стартира да ни сърби. Впрочем, с времето организмът може да привикне към протеина и жужащите инсекти към този момент да не ви безпокоят толкоз.

Забавно, че хората надалеч не са обичаното лакомство на комарите. Друга работа са плъховете или биволите. С какво толкоз не им харесваме? Работата е там, че нашата кръв съдържа малко количество от аминокиселината изолевцин, с помощта на която произтича образуването на яйцата. Но това към този момент си е проблем на комарите…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР