Ако омикрон влезе в парламента, съществува вероятност да се блокира

...
Ако омикрон влезе в парламента, съществува вероятност да се блокира
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ако Омикрон влезе в парламента, го блокира

Ако омикрон влезе в Народното събрание, съществува възможност да се блокира законодателният развой. Това сподели пулмологът и народен представител от " Демократична България " доктор Алекандър Симидчиев по Българска национална телевизия.

Според него документът работи в две посоки - ръководството на риска, и второ - като подтиква хората към непринудено имунизиране. Лекарят съобщи, че от парламентарната естрада е посочил на депутатите научни данни данни по тематиката.

" Говорил съм с сътрудниците от парламентарните групи - всички сътрудници, които са с здравно обучение, знаят, че това е верният ход. Сертификатът дефинира риска, който носи преносителят. Ваксините не са 100% ефикасни, само че снишават със 60% трансмисията ", изясни още той.

Д-р Симидчиев сподели още, че имунизациите понижават със 70% хората, които влизат в лечебни заведения, а смъртността - с 90%.

Според него не може да се каже още дали омикронът протича по-леко в България, тъй като не знаем какъв брой са случаите на хората с омикрон и на тези с делта.

По отношение новооткрития делтакрон - кръстоската сред делта и омикрон - пулмологът съобщи, че може да се чака и в България.

" Ние и сега сме с делтакрон - сигурно двата разновидността се състезават у нас. Не е ясно какъв % от новата вълна се дължи на омикрона, и какъв от делтата ", сподели още той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР