Ако ограниченията се въведат, заведенията ще работят с 50% от

...
Ако ограниченията се въведат, заведенията ще работят с 50% от
Коментари Харесай

Затягат ли мерките в Пловдив решават днес

Ако рестриктивните мерки се вкарат, заведенията ще работят с 50% от потенциала и до 22 часа

Днес се взема решение дали ще бъдат затегнати ограниченията против пандемията в Пловдив от идната седмица. Конкретните ограничения следва да бъдат утвърдени от Националния пандемичен комитет.

Заради нарасналата заболеваемост от Covid-19 здравните управляващи обмислят налагане на нови ограничавания в столицата, Пловдив и още няколко области на страната: София-област, Бургас, Благоевград, Перник, Стара Загора и Видин. Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. В последните дни в страната се записват по над 10 000 нови случая на ковид, а 14-дневната заболеваемост надвиши 1264 на 100 000 души на национално равнище.

Конкретно за София и Пловдив се планува прекосяването към стадий 3 от проекта за ръководство на пандемията. Това значи: ограничение на 50% потенциала на работа в някои търговски обекти, измежду които заведенията за хранене и развлечения. Освен това работното им време евентуално ще бъде лимитирано до 22 ч. и всички клиенти ще би трябвало да имат зелен документ. В момента заведенията за хранене могат да работят на цялостен потенциал при пропускателен режим със документи.

Свързани вести Извънредно! Затягат Коронавирус ограниченията в Пловдив, София и други градове Искат ротация в Пловдив и обособени учебни заведения от още 5 общини
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР