Ако оглави следващото германско правителство, Аналена Бербок иска да оскъпи

...
Ако оглави следващото германско правителство, Аналена Бербок иска да оскъпи
Коментари Харесай

Край на евтините и кратки полети, ако Зелените в Германия спечелят

Ако оглави идващото немско държавно управление, Аналена Бербок желае да оскъпи летенето със аероплан и да отстрани полетите на къси дистанции. " В вероятност тях няма да ги има ", съобщи тя в изявление за " Билд ам Зонтаг ".
Нечестно е с пари на данъкоплатците да се субсидират самолетните полети, а в това време пътуванията на дълги дистанции с трен, изключително когато трафикът е доста претрупан, да са по този начин скъпи, сподели още Бербок и добави: " За едно семейство пътуването с трен би трябвало да е по-евтино от летенето на къси дистанции ".
" Грешен метод "
И още: в случай че Бербок бъде определена за канцлерка, няма да има и евтини полети като тези до Майорка за 29 евро. „ Всеки може да върви на отмора където си желае. Но в случай че полетите бъдат обложени с екоданък, на дъмпинговите цени ще бъде комплициран край “, уверена е Бербок.
От ХДС неотложно отхвърлиха концепцията. „ Ясно е, че въздушният превоз би трябвало да даде своя принос в отбрана на климата. Но възбраната на полетите на къси дистанции и сериозното повишаване на въздушния превоз са неверен метод “, съобщи заместник-председателят на фракцията на ХДС в Бундестага Улрих Ланге. Според него по-разумно би било да продължат напъните за декарбонизиране на въздушния превоз посредством горива с ниски излъчвания на въглероден двуокис.
Свободните демократи (СвДП) също пледират за такива решения. А представителят на партията Марко Бушман даже дефинира предлагането на Бербок като образец за „ фетишизма към възбраните “ на Зелените.
Бербок упорства също по този начин за оскъпяване на въглеродните излъчвания. „ Пътуването с кола обаче би трябвало да си остане по джоба на всеки “, посочи Бербок. Лидерката на Зелените е наясно, че доста хора, изключително живеещите в селските региони, са подвластни от този тип превоз. Затова всички, които не могат да си разрешат електрически автомобил, би трябвало да бъдат подкрепени.
Според предлагането на Бербок, приходите от цената на въглеродните излъчвания би трябвало да се връщат назад при хората под формата на енергийна помощ за всеки жител. „ Който отоплява голяма къща и кара мощен автомобил, който харчи доста бензин, би трябвало да заплаща за това през цената за въглеродни излъчвания “, изяснява Бербок. И противоположното - фамилиите с ниски и междинни приходи би трябвало да извличат изгоди от оскъпяването на въглеродните излъчвания.
Още хрумвания и проекти
Аналена Бербок ще упорства и за това: новото строителство да е наложително със слънчеви панели на покрива. А първият стартиран от нея закон ще носи името " Спешна стратегия за отбрана на климата ".
Ако бъде определена за канцлерка, Бербок ще желае и реформиране на така наречен спирачка за вдишване на нови задължения - с цел да бъде вложено повече в " положителни лечебни заведения и положителни учебни заведения ". Освен това Бербок счита да вдигне данъчната ставка за печелещите над 100 000 евро годишно.
Що се отнася до вероятните съдружни сътрудници - към този момент Бербок не дава еднопосочен отговор. Само прецизира, че Зелените биха поканили на диалози всички демократични партии - като се изключи „ Алтернатива за Германия “. Накрая всичко ще зависи от това какъв брой пресечни точки ще имаме, съобщи Бербок.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР