Ако община Пловдив реши, че стадион Христо Ботев не може

...
Ако община Пловдив реши, че стадион Христо Ботев не може
Коментари Харесай

Боби Михайлов: Всичко прилича на саботаж! С какво ще помогне моята оставка?

Ако община Пловдив реши, че стадион " Христо Ботев " не може да одобри футболната евроквалификация България - Унгария, следствията за българския футбол биха били ужасни. Това мнение изрази президентът на БФС Борислав Михайлов в извънредно изявление за Българска национална телевизия. (б.р. - изявлението е правено преди окончателното решение, че мачът няма да се играе в Пловдив)

" Затова моля към хората от които зависи това нещо, да проявят здрав разсъдък и да разрешат да се играе, тъй като тогава и Ботев Пд ще спре да играе футбол изобщо, и Локо Пд и всички тимове ", сподели Михайлов.

" Едно такова неотдаване на стадион е като отвод от образуване на спортно съревнование, което значи, че страната не е помогнала на федерацията да си провежда мача, което значи интервенция, което значи изключване от УЕФА. Не приказваме единствено за отнемане на тимовете от присъединяване в европейските шампионати, тук приказваме за блокиране в границите на много дълъг интервал на целия футбол в България. Това е немислимо, няма аргументи да се случи това, това би било безспорна злополука ", съобщи президентът на БФС за Българска национална телевизия.

" Страх тресе кочината! " Подготвя се десант на стадиона в Кърджали

" Гаврата с българския футбол продължава! "

" Няма причина мачът да не се играе там, където УЕФА е разпоредила. В последната седмица множеството от моите сътрудници отдадоха цялото си време, с цел да обяснят хронологията на събитията. Получихме писмо от Столична дирекция на вътрешните работи, че се готвят митинги на и отвън стадиона. Това няма нищо общо с това дали мен ме е боязън. Аз цялостен живот съм бил вратар, а след това и президент на БФС. Това са доста ветровити и горещи места. Ние запознахме УЕФА с това писмо и като уредник на мача оттова взеха решение мачът да се играе в Пловдив. Напрежението се основава изкуствено от хора, които желаят да вземат властта в БФС. Но по тази причина нещо си има правила, има си Конгрес. Няма истина в това, че ние сме предизвикали някакво решение в УЕФА. Те взеха решение мачът да бъде в Пловдив и без аудитория, тъй като стадионът е по-компактен ", продължи той.

Пред нашата камера Михайлов отговори и на въпроса дали обмисля да си подаде оставката като началник на БФС.

" Натиск тогава още веднъж имаше от човеци, свързани с публики и фенски маси. Тогава даже полицията не съумя да си свърши работа и хората, които влязоха, направиха белята. Поради тази причина и аз си подадох оставката тогава. Надявам се някой да не употребява всичко това като лост, тъй като всичко наподобява на бойкот ", разяснява Михайлов.
 Потвърдено от кмета на Кърджали - България приема Унгария на
Потвърдено от кмета на Кърджали - България приема Унгария на " Арена Арда "

Чака се единствено формалното решение на УЕФА

" Когато хората не са удовлетворени от резултатите на личните си тимове, те търсят казуса на друго място. Трябва първо да се огледат в личните си клубове. Иначе човек постоянно може да се мисли за оставка, само че с какво би помогнала тя три дни преди мача. Имам още две години мандат - може да го изкарам или да не съумея. Може през идната година да направя Конгрес и всички да се успокоят тогава. Към момента най-мъдрото решение е на хората, които би трябвало да дефинират дали да има мач ", добави ръководителят на БФС.

Запитан дали има намерение да се кандидатира за още един мандат като президент на родния футбол, някогашният футболист разяснява: " Не съм мислил дали ще продължа да ръководя след още един Конгрес, само че по-скоро не. Вече работя по това да приготвя група от заместници. Никой не се ражда президент, макар че аз имам всичките дипломи, които човек би трябвало да има, в случай че желае да се занимава със състезателен мениджмънт ", приключи Борислав Михайлов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР