Ако обичате вино и обичате да каните гости, които обичат

...
Ако обичате вино и обичате да каните гости, които обичат
Коментари Харесай

Как да премахнем петна от вино по килима

Ако обичате вино и обичате да каните посетители, които обичат вино, идващите редове са за Вас. Колкото и да е умерено празненството, все в миналото някой разлива вино на килима. Това на пръв взор наподобява сериозен проблем, защото виното съдържа мощни естествени оцветители, които вършат петната от него доста сложни за разчистване. Но в случай че знаете какво би трябвало да извършите и го извършите в действителност бързо, шансът да запазите в съвършено положение несъмнено е на Ваша страна. Ето по какъв начин да премахнете петната от вино по килима с подръчни средства.

Газирана вода

Един от най-ефикасните способи за премахване на петна от вино е… с газирана вода. Ако имате бутилка на масата или в хладилника, започнете процедурата по почистването незабавно. Първо вземете суха чиста забрадка и деликатно попийте оптимално добре виното. Не търкайте, а единствено попивайте деликатно, с цел да не разнесете петното встрани. След това залейте с газираната вода и попийте още веднъж с друга суха и чиста забрадка. Продължете да редувате поливане и абсорбиране, до момента в който петното изчезне.

Препарат за съдове и бял оцет

Можете бързо да си извършите домашна почистваща примес, като употребявате препарат за измиване на съдове и бял оцет. В чаша топла вода сложете по 1 с.л. препарат и оцет. Започнете процедурата и този път с абсорбиране с чиста и суха забрадка. После сипете деликатно от сместа върху петното и попийте още веднъж с чиста бяла забрадка (ако е цветна, рискувате цветът ѝ да се разнесе по килима). Отново ще се наложи да повтаряте, до момента в който цветът на виното избледнее.

Кислородна вода

Друго работещ способ за разчистване на вино от килима е потреблението на водороден пероксид, прочут още като кислородна вода. Използвайте го, в случай че нямате друго подръка, само че имайте поради, че може да аргументи известно избледняване на цветовете на килима. Затова е добра концепция първо да пробвате действието му на невидимо място и чак по-късно да започнете с почистването.

Започнете процедурата с абсорбиране с чиста забрадка. След това смесете две елементи кислородна вода с една част препарат за съдове и го изпробвайте на невидимо място. Ако не се получи смяна в цветовете, нанасяйте самоуверено сместа върху петното и попивайте с забрадка, колкото пъти е належащо.

Специализирани препарати

Разбира се, можете да премахнете петното от килима и със профилиран препарат. Ако постоянно пиете по чаша от божествената напитка, добре е постоянно да имате подобен препарат вкъщи. Използвайте го съгласно инструкциите на производителя, като не забравяйте главното предписание – петното от вино в никакъв случай не се търка.

Ако макар всички опити не съумеете да премахнете изцяло петното, най-добре е да прибегнете до услугите на почистваща компания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР