Ако обичате след вечеря да изпивате по чаша вино, със

...
Ако обичате след вечеря да изпивате по чаша вино, със
Коментари Харесай

Страничните ефекти от виното, за които не подозирате

Ако обичате след вечеря да изпивате по чаша вино, сигурно ще останете сюрпризирани от възможните опасности за здравето ви, които крие този табиет.

Въпреки че виното е възхвалявано като алкохола с най-голяма изгода за сърцето, потреблението му може да окаже куп отрицателни резултати, написа eatthis.com.

1. Повишаване на риска от сърдечни проблеми

Отдавна се приказва, че аленото вино е от изгода за сърдечно-съдовото здраве, изключително във връзка с намаление на кръвното налягане и понижаване на риска от инфаркт. Но специалисти настояват, че постоянната консумация на вино може да докара до съществени странични резултати за сърцето ви, в това число до предсърдно мъждене и интензивен сърдечен пулс.

Диетологът доктор Хедър Ханкс цитира резултатите на изследване от януари 2021 година, оповестено в European Heart Journal, съгласно което даже една чаша вино, употребявана всекидневно, може да усили риска от предсърдно мъждене с 16%.

2. Повишаване на риска от развиване на цироза

Дългосрочната консумация на всевъзможен тип алкохол, в това число вино, може да докара до съществени чернодробни проблеми, включително и до цироза.

Според изследване на Европейската асоциация за проучване на черния дроб, увеличението на потреблението на алкохол над „ умерения “ предел – до една напитка дневно за дамите и до две питиета дневно за мъжете, може да усили риска от алкохол-индуцирана цироза с 11,13%. 

3. Увеличаване на риска от рак на гърдата 

„ Дори умереното пиянство наподобява усилва риска от рак на гърдата, вместо да го понижава “, изяснява доктор Кари Лам.

Проучване, оповестено в Annals of Epidemiology, потвърждава че даже една-две питиета на ден могат да усилят риска от рак на гърдата сред 30 и 50%.

4. По-висок риск от рак на хранопровода
Лекар разкри заплахите от пиенето на чаша вино всеки ден
Дори една-единствена чаша вино, употребявана постоянно, може да задейства развиването на рискови болести. Наистина ли чаша алено вино...
Прочети повече
Според изследване, оповестено в PLoS One, даже пиенето на една алкохолна напитка дневно се свързва с нараснал риск от рак на хранопровода. 

5. Проблеми със съня

Чаша вино, изпита вечер може да ви накара да почувствате унесеност, само че в действителност това води до по-непълноценен сън и на сутринта ще се възприятията изморени.

6. Повишен риск от розацея

Ако желаете да запазите кожата си чиста и здрава, тогава може би е по-добре да се откажете от потреблението на вино.
Лесен трик за унищожаване на петната от вино по облеклата
Много домакини изпадат в суматоха, когато даже капка вино се окаже върху облеклата им. Всеизвестно е изказванието, че е невероятно виното да...
Прочети повече
„ Проучванията демонстрират нарастване на броя на кръвоносните съдове в бузите при пиещите вино “, споделя сертифицираният кожен лекар доктор Анна Чакон. 

7. Влошаване на предменструалния синдром

Един от по-малко известните странични резултати от пиенето на вино са влошените признаци на предменструален синдром и предменструално дисфорично разстройство, както и евентуални промени в цикъла, съгласно доктор Илен Рухой.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията със съответния експерт!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР