Ако обичате много да си хапвате маслини в салата, на

...
Ако обичате много да си хапвате маслини в салата, на
Коментари Харесай

Дар от боговете на трапезата, който ни предпазва от редица болести

Ако обичате доста да си хапвате маслини в салата, на сандвичи, в пица или просто по този начин, имаме доста добра вест за вас. Маслините, с изключение на ужасно вкусни, са и доста потребни. Древните гърци считали, че маслиновото дърво е божествено и е пратено на хората от богинята Атина Палада .

 
Маслините са скъп източник на витамини - А, В, Е, D, C, К. Витамин С е най-силният антиоксидант и активатор на имунните процеси. Витамините D и К са потребни за костния напредък и развиване, ставния уред от връзки, сухожилия и мускули. Витамин К има значимо значение в процесите на кръвосъсирване. Витамин А защищава от кокоша слепота, което е нарушаване в нощното зрение. Така че хапвайки маслини, вие се снабдявате с един богат коктейл от витамини.
 
Освен това те съдържат допустимо най-полезните мазнини – мононенаситените, които защищават от атеросклероза и усилват положителния холестерол.

 
Маслините съдържат извънредно мощни антиоксиданти. Те са изключително потребни за сърдечносъдовата система, само че и освен, тъй като пречистват кръвоносните съдове от холестеролни натрупвания, криещи заплаха от повишение на кръвното налягане и инфаркт. Те са добър асистент в битката с рака, както и в превантивните ограничения против възникването му.

 
Те спомагат за п одобрение на перисталтиката на червата , което отстранява запека и разстройството. Имат удобен резултат и при хора с язва, гастрит и колит.-->
 
Маслините имат доста мощни противовъзпалителни и антисептични свойства . Те работят съвсем като естествен лек – понижават болката и възпалението.

 
Маслините са потребни за хора, страдащи от анемия и недостиг на желязо , защото съдържат значимия детайл. С доставянето на желязо в организма, маслините ви обезпечават и сила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР