Ако обичате да експериментирате с различни подправки в кухнята, ще

...
Ако обичате да експериментирате с различни подправки в кухнята, ще
Коментари Харесай

7 странни подправки, за които вероятно сте чували

Ако обичате да експериментирате с разнообразни подправки в кухнята, ще ви бъде забавно да се запознаете с няколко, които не са толкоз известни.

Представете си, че готвите обичаното си ядене, само че не добавяте нито една фалшификация. Със сигурност няма да ви хареса или най-малко не по същия метод. Подправките са дребната загадка, която има способността да трансформира усета на всяка храна и даже на една единствена съставна част. Тяхната мощ е огромна!
Така че, в случай че можете да боравите с разнообразни подправки в кухнята, това ви дава още по-голяма независимост да се радвате на друга храна. Вижте 7 подправки, които са малко известни:
Райски зърна (Мелегета пипер)
Въпреки името, това в действителност не са зърна. Този тип фалшификация съставлява изсушени семена, които постоянно се смилат и се употребяват като сурогат на черния пипер. Както допускате, усетът на райските зърна е сходен на този на черния пипер, тъй че в случай че съумеете да се сдобиете с тази фалшификация – елементарно ще можете да я включите в готвенето си.

 Добави изложение
  Шмак
Тази фалшификация се прави от плодовете на храста смрадлика и е постоянно употребена в някои ястия с Близкия Изток. Има лют усет и доста кондензиран червен цвят, който също блестящо оцветява ястията. Обикновено се употребява в салати, за изработката на маринати и сосове.

 Добави изложение
  Дълъг пипер
Дългият пипер прилича усета на зърната черен пипер, единствено че нормално е доста по-пикантен. Може да се употребява настърган или надробен като обичайния пипер. Среща се в средиземноморски ястия, в индийската и африканската кухня.

 Добави изложение

 
Черен кимион (Кала джира)
Ако харесвате свежи подправки със земен усет, по всяка възможност ще оцените черния кимион. Той се употребява най-вече в индийската кухня и е превъзходен за подготвяне на ястия с масло. Добавя растителен усет, който го разграничава от другите подправки. Черният кимион също по този начин има доста отличителна миризма, по която няма по какъв начин да бъде комплициран.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР