Ако обичате бързи и здравословни закуски, то тази рецепта със

...
Ако обичате бързи и здравословни закуски, то тази рецепта със
Коментари Харесай

Солени кексчета без брашно

Ако обичате бързи и здравословни закуски, то тази рецепта сигурно ще ви хареса! Предлагаме ви превъзходен вид за солени кексчета, които може да извършите и сладки, по ваше предпочитание. Убедени сме, че ще харесат доста както на децата, по този начин и на вас. Тази рецепта е чудесна, тъй като кексчетата се вършат извънредно бързо, пекат се за нула време и може да извършите авансово повече бройки и да имате закуска за делничните дни, съхраняват се чудесно в ледник.

За 8 кексчета са ви нужни:

формички за мъфини  (ако нямате, може да употребявате и дребните купички, в които приготвяте крем карамел)

Продукти:

3 яйца 

3 с.л. (с връх) фини овесени ядки

50 г сирене

50 г кашкавал

50 г шунка 

1 пиперка, нарязана на ситни лентички

Може да добавите и 1-2 гъбки, нарязани на филийки, в случай че имате останали, или маслини. Допълнителните артикули са плод на вашето въображение и наличност в хладилника. Тази рецепта може да оползотвори отлично останали малко зеленчуци и други храни, на които не сте измислили приложение.

Приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса с горен и низък реотан

2. Важно е напълно леко да намазните формичките с малко лой по ваше желание.

3. Разбийте яйцата с овесените ядки в купа и оставете встрани. Може да добавите малко чубрица, по избор.

4. На дъното на формичките поставете първо по-тежките артикули - малко сирене, малко шунка, напълно малко пипер. Формичката се запълва до половината с тези съставки и се залива до горе със примес от яйце и овесени ядки. Финално се прибавя напълно малко кашкавал, който ще придаде превъзходен тен на мъфинчето.

5. Повторете това с всяка формичка и сложете да се пече. Нужни са не повече от 10 минути, с цел да се изпекат изцяло, всекидневно яйцето се сготвя доста бързо на фурна и има податливост да стане изсъхнало, в случай че стои прекомерно доста. Когато придобият превъзходен кафяво-златист тен, са подготвени за вадене. Сервирайте топли или студени, по ваше предпочитание, вкусни са и по двата метода!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР