Ако нямаш ясна партийна подкрепа, трудна работа. Около това мнение

...
Ако нямаш ясна партийна подкрепа, трудна работа. Около това мнение
Коментари Харесай

Първан Симеонов за Радев – Борисов: Този им проби системата и няма да му простят – ще го мачкат яко

Ако нямаш ясна партийна поддръжка, сложна работа. Около това мнение се сплотиха политолозите Първан Симеонов (Галъп) и Димитър Ганев (Тренд) за оповестеното от президента Румен Радев желание.
Според двамата, с оповестяването на желание да се бори за втори мандат Румен Радев прави тактически ход, който е опасен. Ако има сделка с Българска социалистическа партия за това, то е хитро. Ако не, е рисково, разяснява Симеонов.
Същевременно Ганев предизвести пред Българска национална телевизия, че Корнелия Нинова не е разрешила да се отвори фронт и поради Радев и към този момент има успокоение. Но въпросът дали има напрежение остава, счита политологът.
И двамата политолози считат, че Радев пробва да изземе думата " опция " и да обърне нещата в българската политика единствено на " Радев против Борисов " т.е. другите други възможности – Българска социалистическа партия, " Демократична България ", Мая Манолова, да избледнеят. Тази позиция отбрани изключително мощно Първан Симеонов, поради и думите на Радев при доклада му, че можело да се направи държавно управление на задкулисието – съгласно Симеонов това е сигнал, че Радев сочи себе си за опция. " За пръв път в лицето на Радев имаме нещо, което е отвън проекта на Борисов. Този им проби системата и те няма да му простят – ще го мачкат крепко ", сподели Симеонов. Той счита и, че в този момент Радев ще постанова все по-твърд звук, а Борисов ще е все по-гъвкав в говоренето.
" Аз работя, пък вие се редете по мен – по тази причина споделям, че ходът е самоуверен ", проучва Симеонов оповестяването на желанието на Радев да се кандидатира за втори мандат.
Ганев обаче смята, че е комично да си мислим, че Бойко Борисов се готви да е претендент за президент 9 месеца преди самите президентски избори. Според Ганев, ще е ясно кой ще е претендентът на ГЕРБ за президент чак в средата на септември. „ Всички варианти съгласно мен са на масата ”.
Не знаем какъв брой хора ще отидат на парламентарните избори – по този начин Ганев разяснява всички прогнози какво ще се случи на този избор. И изясни, че няма по какъв начин да се планува по какъв начин ще се държат и какъв брой ще гласоподават поради страха от пандемията.
Залогът е доста огромен, акцентира пред Нова телевизия Росен Карадимов. И съобщи, че " който е заел последна позиция, губи ". Той похвали " Балкански поток ", тъй като не било въпрос за пари, а че планът ни пази - където имало газопроводи, нямало войни, повтори Карадимов сентенцията на Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР