Ако нямаш какво да кажеш, кажи Изкуствен интелект - това

...
Ако нямаш какво да кажеш, кажи Изкуствен интелект - това
Коментари Харесай

Google Pixel 8: AI телефонът е тук и е в два размера

" Ако нямаш какво да кажеш, кажи " Изкуствен разсъдък " - това наподобява е мантрата на софтуерния свят през 2023 година Онлайн колосът Гугъл се надява със своите нови смарт телефони от серията Pixel 8 да е изключение - не тъй като нямат AI, а тъй като в този случай би трябвало той да е потребен.

Ок, Bard

Централно място измежду нововъведенията през тази година има интеграцията с чат бота Bard (, само че напоследък ). Гласовият помощник на Гугъл ще може да се " допитва " до изкуствения разсъдък, с цел да извършва разнообразни задания.

Това има огромен капацитет, тъй като Bard към този момент може да проучва кореспонденцията ви, да възнамерява направления за пътешестване и да избира видеа за гледане.
 Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък
Ето по какъв начин да печелите от изкуствения разсъдък

ChatGPT и компания са забавни и потребни, само че също така с тяхна помощ някои хора изкарват пари

Сред по-амбициозните функционалности е автоматизираното генериране на описания на сниманите със смарт телефона фотоси. Според Гугъл те ще са подобаващи за обществените мрежи, само че явно и от компанията знаят по какъв начин най-вероятно ще завърши този опит и най-малко към този момент той ще е наличен единствено за дребна група консуматори.

Изкуственият разсъдък ще оказва помощ и за възстановяване на фотосите, както и за разнообразни специфични резултати с камерата.

Хардуер

Като стана дума за фотографската система, Pixel 8 и Pixel 8 Pro към този момент са на процедура " длъжни " да са най-хубавите камерафони на пазара - логаритмите на Гугъл са на водеща позиция от години.

Този път устройствата получават и хардуерни усъвършенствания. Те идват под формата на нови широкоъгълни камери - 12 мегапикселова за общоприетия модел и 48-мегапикселова за Pro. По-големият и безценен модел и през 2023 година има една задна камера повече - с телефото обектив.
 Новите Pixel устройства от Гугъл: Сгъваем телефон, мощен таблет и евентуален бестселър
Новите Pixel устройства от Гугъл: Сгъваем телефон, мощен таблет и евентуален бестселър

Компанията към този момент употребява лични процесори в цялата си Android гама

Pixel 8 Pro е с 6,7-инчов OLED екран, до момента в който Pixel 8 е с по-компактен 6,2-инчов панел.

Задвижва ги новият процесор Гугъл Tensor G3. Той има доста общо с индустриалния развой на Samsung и обичайно серията не е безспорен първенец по продуктивност, само че е безусловно съответна за смарт телефон от висок клас. Ще забележим дали през тази година ще има изненади.

Софтуер

Pixel за Гугъл е във допустимо най-голяма степен това, което е iPhone за Apple - устройство, върху което една компания има цялостен софтуерен и хардуерен надзор.

Така операционната система Android е налична в най-чистата си форма - за положително или неприятно. Тази година Гугъл подвигат залога в надиграването с останалите производители и оферират цели 7 години нови версии и обновления по сигурността.

Дали продуктивността на смарт телефона ще е съответна през 2030 година е обособен въпрос.

Струва ли си

Една от минимум изненадващите вести към Pixel 8 серията е, че смарт телефоните нарастват. Подобно на Apple, корекцията нагоре е със 100 $. Така естествената версия ще коства 700 $, а Pro - 1000.

Това не са малко пари и сигурно потребителите ще чакат против тях да получат благонадежден програмен продукт и хардуер без недостатъци - а и двете през последните няколко поколения на Pixel не бяха безупречни. Не оказва помощ и тактиката на Гугъл да не предлага смарт телефоните си на всички пазари.
 Смартфон пазарът върви към дъното, Apple - към лидерска позиция
Смартфон пазарът върви към дъното, Apple - към лидерска позиция

Потребителите не бързат да подменят актуалните си устройства

Разбира се, компания с $200 милиарда годишни доходи от реклама може да си разреши да пуска смарт телефон флагмани като занимание, само че е извънредно време да покаже малко повече съвестност - сигурно има пазар за качествени устройства с топ камери и " чист " програмен продукт. Може пък това да се окаже годината на Pixel...
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР