Ако няма нов Висш съдебен съвет (ВСС), ситуацията би била

...
Ако няма нов Висш съдебен съвет (ВСС), ситуацията би била
Коментари Харесай

Сарафов: Безпрецедентно ще е да няма нов ВСС - все едно страната да остане без управление

Ако няма нов Висш правосъден съвет (ВСС), обстановката би била невиждана. Съдебната власт не може да остане без Висш съдебен съвет. Това е все едно страната ни да остане без държавно управление, без бюджет и без ръководство. Това съобщи шефът на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов пред публицисти в отговор на въпрос дали ще има нов Висш правосъден съвет през октомври месец.

Коментарът си той направи по време на за избор на член на Висшия правосъден съвет.

Нов Висш съдебен съвет би трябвало да има, само че дали ще има нов съвет и дали ще остане да работи сегашният, Сарафов не би могъл да го каже, тъй като това е решение, което би трябвало да се вземе от Конституционния съд. Ако мандатите на административните ръководители изтекат, решенията ще взима този Висш съдебен съвет, който е конституиран и който работи, само че дали ще бъде новият или дали ще работи остарелият, е решение, което щяло да се разиска с интерес.
 Гешев: Има заплаха да рухне цялата постройка на демокрацията
Гешев: Има заплаха да рухне цялата постройка на демокрацията

Започна Общото заседание на следователите за избор на член на Висш съдебен съвет

" Все повече стават органите и длъжностите в страната, които работят след приключване на законовите мандати. Така е с инспектората на Висш съдебен съвет, със Сметната палата, с гуверньора на Българска народна банка, само че има и други мандати, които са изтекли. Държавата не може да остане без административни ръководители в органите на правосъдната власт ", разяснява шефът на Национална следствена служба.

Сарафов изясни, че с оглед събитията, които следят всички, не се ангажира със мнение ще има ли конституиран в целокупност нов Висш съдебен съвет на 3 октомври . Следователите ще създадат своят избор и Борислав Сарафов се надява да бъде излъчен най-достойният, най-почтеният и най-коректният магистрат, който да показва новия Висш съдебен съвет, в случай че подобен бъде конструиран.

Шефът на Национална следствена служба не би се заел да дава мнение какво ще направи Народното събрание във връзка с своя ангажимент - дали ще излъчи своята парламентарна квота, или не.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР