Ако някой все още си дава зор да проследи в

...
Ако някой все още си дава зор да проследи в
Коментари Харесай

Искаш рейтинг - пусни Манолова да те критикува по телевизиите

Ако някой към момента си дава напън да наблюдава в елементи българския политически живот, няма по какъв начин да не е забелязал - изгубилата изборите за кмет на София Мая Манолова е на ефирен екран всеки ден, към този момент втора седмица след балотажа.
Песента на Манолова стана до болежка позната и към този момент на изключително високо провокиращ звук - по какъв начин властта я притискала и обиждала - нея, политическата дисидентка, по какъв начин изборите в София са уредени и единствено поради това не е спечелила. Думата " уйдурма " несъмнено я запаметиха и мигрантите, чакащи да се уредят в някой канал за трафик на хора към Западна Европа.
Защо Манолова се сети чак в този момент, като загуби, за хватките да уреждаш избори? " Мъртвите души " в изборните описи в този момент ли се появиха? Неграмотността на членовете на секционните изборни комисии в този момент ли избуя? През 2014 година Манолова беше главният мотор за смяна на Изборния кодекс и тогава тези въпроси много-много не я тревожеха - беше заета да пази Делян Пеевски. Сега изяснява по какъв начин протоколи са отваряни, поправяни и дописвани - откакто имало подпечатани и подписани празни протоколи, 900 такива открила самата Манолова.
Подходът на истерично звънящата камбаната по дадена тематика, без значение какъв брой е значима, води до единствено едно - омерзение. Въпросите, които Манолова повдига, са доста значими, само че тъкмо тя да става знаме и знак на смяна на Изборния кодекс, да приказва в този момент за машинно и електронно гласоподаване, за " мъртви души ", е чист популизъм. Защото по облеклата посрещат, само че по мозъка изпращат. Манолова действително я посрещнахме в огромния политически живот по времето на кабинета " Орешарски ". И да напомним по какъв начин я изпращахме тогава - какво тъкмо се е трансформирало в този момент в това отношение? Но е разбираемо - Манолова няма друга тактика. Сегашната, обаче, ще я прави единствено " моралната губеща "...

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР