Ако някой трябва да понесе отговорност, трябваше да се иска

...
Ако някой трябва да понесе отговорност, трябваше да се иска
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Дулово: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, не на вътрешния министър!

Ако някой би трябвало да понесе отговорност, трябваше да се желае оставката на премиера Денков, а не на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Дулово. Той е там за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра.
 
" Дойдох, с цел да поздравя нашите хора, които се бориха мъжки и почтено на изборите ", означи Борисов. " Разбрахме се с Кирил Петков да откри безпристрастен вътрешен министър, експерт. От самия министър разбрахме, че е молен два дни да стане министър. Впоследствие разбрахме, че те вървят в министерството, кадруват, с една-единствена цел, да преследват свои цели ", разяснява Борисов във връзка желаната оставка на министъра Калин Стоянов поради конфликтите на полицията с футболни почитатели предишния четвъртък.
 
" Моля сътрудниците от Политическа партия, в случай че не са удовлетворени от резултатите от изборите, в случай че желаят да изпълнят с калинки Министерство на вътрешните работи... Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз считам, че изрично не би трябвало да си върви Стоянов ", отсече Борисов.
 
Отговарям единствено за ГЕРБ. Тук, в Дулово, нашите водиха същинска война с Движение за права и свободи, по какъв начин не ги е позор, възмути се той от клеветите във връзка изказванията, че имало коалиция с Движение за права и свободи.
 
" Няма да угаждаме на Кирил Петков, дай да сложим и другия му телохранител да стане министър...Сегашният беше телохранител и израстна до зам.-министър. Язък за бензина, който сте похарчили да дойдете до Дулово и да питате това ", обърна се той към медиите.
 
" От нас Политическа партия няма да срещнат поддръжка нито за ДАНС, нито за Министерство на вътрешните работи. Като акцентирам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото предпочитание да се закопчаят службите и да се правят противозаконни арести, към този момент е рисково ", акцентира водачът на ГЕРБ.
 
По отношение на вота на съмнение Борисов съобщи, че е показал мъдрост и самообладание. " Поканих Асен Василев, благодаря, че пристигна незабавно в кабинета ми ", сподели Борисов. " Работиха с Теменужка Петкова, дори и сега са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Пеевски, Данчо Цонев ", добави Борисов.
 
" Защо бензинът през днешния ден е с 6 стотинки повече от през вчерашния ден. Милиарди изтекогха по посока Русия от нашите джобове, от нас, ние сме ги платили. Намерихме и по това компромис, с цел да може в сряда да се отхвърли вота и да отидем към данъчните закони и бюджета ", сподели Борисов.
 
Правя отстъпки, тъй като сте ми благи вие, хората, посочи той. " Президент можех да стана като бях на 40 години. Тогава, като основен секретар, имах 93 % рейтинг. Сега желая единствено ГЕРБ да е стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната рецесия. За моето его, персоналната ми кариера, съм направил толкоз доста, че не може да ме стигне никой ", отсече той.
 
" Не знам от кое място е пристигнало това, не пречи да си приказват хората ", счита Борисов. Загубихме, тъй като се бяха събрали по няколко партии и НПО-та, сподели Борисов пред събралите се кметове и общински съветници.
 
Представихте се прелестно, почтено, обърна се водачът на ГЕРБ към тях. И най-силният човек, в случай че излязат 15 души против него, единствено във филмите може да победи, сподели той.
 
Сега ще забележим по какъв начин ще ръководят по двама, по трима в партия. Ще бъдем безкомпромисна съпротива там, където не успяхме, безапелационен бе той. Правя всички тези взаимни отстъпки и в случай че има съгласие на национално равнище, то е, с цел да създадем по-добро за хората, за районите, за общините. Тези, които сееха ветрове, не престават да жънат стихии и хаосът е цялостен. И нашата блага държва сега всеки ден се тресе на всички места. Всеки ден има нещо, което е сериозно. Едно време хората по този начин се радваха като има сняг, в този момент му викат злополучие. И в един миг страната блокира. И за Добруджа да навали сняг, народът е камар: Голям сняг, огромен резен... Една мощна страна, с изключение на ръководещите, е значима да е мощна и опозицията.
 
" Проблемът на ГЕРБ е, че ние действително нямаме съпротива. И всички, които се сдружаваха против нас е единствено, с цел да съберат личната си беззащитност. Ще мине време, хората ще оценят... към този момент оцениха, неслучайно на първи тур ние спечелихме в съвсем всички огромни градове. И на втори тур всички се сплотиха против нас. Ще им гледаме в този момент сеира ", уточни Борисов.
 
 Среща на Борисов в Дулово Среща на Борисов в Дулово Източник: Скрийншот видео кадър
Два пъти се проваля Народното събрание. Искахме да напомним на българите какъв брой огромен е компромисът за ГЕРБ. И го вършим единствено поради българите. Отвън на медиите им споделих - оня ден, когаот ес провали Народното събрание. Извикахме Асен Василев и му споделих: Или би трябвало да прекроим бюджета по метод общините да имат средства, тъй като три години ги оставихте на самун и вода, да се смъкна най-малко с няколко милиарда харченето, което сте поставили, да се понижи най-малко с милиард дефицитът, да се понижи харченето. Чест му прави, той се съгласи и приказва и всеки ден с Теменужка Петкова и с нашите финансисти работят дружно. Надяваме се да реализират един добър бюджет. Без да ги има инфраструктурните обекти - Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, Струма да се дострои, не става. Трябва да се види, че нещо има за хората ", отсече водачът на ГЕРБ.
 
" След сходно дълго ръководство, другите партии безусловно изчезваха. Спомнете си какво стана със Съюз на демократичните сили, какво стана с НСДВ, с Българска социалистическа партия - още 20 партии мога да ви изброя. А ние се мръщим на 11 общински съветвици против 15 на Движение за права и свободи. Да, изгубили сме, само че сме изгубили почтено ", безапелационен е Борисов.
 
В София се приказва за страховито злополучие при вас, а тук си има слънце, означи Борисов и подсети, че въпреки всичко е зима - вали сняг, това е природата.
 
Няма да мине доста време, ще има парламентарни избори и там ще потвърдим още веднъж, че сме първа политическа мощ, каквато сме и на тези избори. Повтарям - ние играхме сами, против нас играеха по 15 партии, в Силистра. Да име честито. Поздравяваме ги, само че в този момент ва видят и за каква съпротива става въпрос ", съобщи водачът на ГЕРБ. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР