Ако някой смята, че трябва да поискаме от САЩ или

...
Ако някой смята, че трябва да поискаме от САЩ или
Коментари Харесай

Вучич :Сърбия ще купува оръжие от когото си поиска

„ Ако някой счита, че би трябвало да желаяме от Съединени американски щати или Европейски Съюз да вземат решение по отношение на нашите оръжия, дано затворим страната си “. Това съобщи сръбският президент при откриването на оръжейния панаир в столицата Белград. 

Сърбия ще продължи да се въоръжава с съветски, китайски и други оръжия, безапелационен бе той. " е свободна и самостоятелна нация, която няма да търси външно мнение за това какъв да е източникът й на оръжия " сподели още Вучеч.

В балканския район и на Запад има опасения, че ускореното въоръжаване на Сърбия може да докара до по-голямо напрежение в тази част от Европа, която към момента се усеща последствията от войните, водени през 90 -те години на XX век, отбелязва БГНЕС.
 Балканската диаспора в Съединени американски щати предизвести Байдън за възходящата враждебност на Сърбия Балканската диаспора в Съединени американски щати предизвести Байдън за възходящата враждебност на Сърбия
Редица американски организации от албански, бошняшки и черногорски диаспори предизвестиха администрацията и президента Джо Байдън за зап...

Сърбия е упреквана, че е провокирала кървавия разпад на някогашна Югославия през 90 -те години на предишния век с националистическата си политика. Напоследък страната се въоръжава най-много с съветски и китайски военни самолети, дронове и зенитни системи.

„ Ние сме свободна страна, която желае да възпре евентуална експанзия “, сподели Вучич и добави, че макар че Сърбия е на „ пътя към Европейския съюз, тя търси съдействие с всички “.

Макар че публично се стреми към участие в Европейски Съюз, Сърбия отхвърли да синхронизира външната си политика с тази на 27-членния блок и вместо това ускори своя съюз с Русия и Китай.

Сърбия постоянно е упреквана, че работи с Русия за дестабилизиране на прилежащите Босна, Черна гора и Косово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР