Ако някой случайно не е разбрал още, от вече два

...
Ако някой случайно не е разбрал още, от вече два
Коментари Харесай

Тулупите питат, Борисов и Щабът не отговарят

Ако някой инцидентно не е схванал още, от към този момент два дни постоянният утринен брифинг на Националния действен щаб (НОЩ) се трансформира в типична сводка – излиза секртарят на НОЩ доцент Димо Димов и изчита няколко разнообразни статистически информации, с което се завършва. Без въпроси.
Защо било по този начин – ами щабът " умолявал "! Не желал повече да бъде унизен, да се " гаврят " с него, да го подлагат на критика, " да се заяждат ". Така изяснява министър председателят Бойко Борисов следващият поврат в следващата рецесия, за която той и ръководеното от него ръководство се оказаха неподготвени, макар множеството проекти, концепции, че даже и законови текстове, съгласно които би трябвало да сме подготвени. Но за това – по-надолу. А за най-показателните излияния на Борисов – ЧЕТЕТЕ ТУК!
Сега, по-кратичко – какви отговори не дадоха от НОЩ и надлежно министър председателят Бойко Борисов:
1. при към този момент десетките серии брифинги – утринни, обедни, следобедни, привечерни, нощни. Само един път чух военачалник Мутафийчски да споделя, че този коефициент е 1,4 – т.е. 1 инфектиран заразява 1,4 души. Това беше обявено на 30 април.
2. – т.е. направена графика ден по ден, откогато беше заловен публично първият случай на COVID-19 в България.
3. Борисов по този начин и не разяснява (засега) параметрите на новите законови текстове, с които поредицата от противоречащи си заповеди на здравния министър Кирил Ананиев в границите на изключителното състояние ще бъдат узаконени. Напомняме, към този момент няколко специалисти по право показаха мнения, че тези заповеди са противозаконни – единствено за Actualno.com имаше два аналитични текста по въпроса, ТУК и ТУК! Съответно стои въпросът – новият закон какъв брой ще е легален?
" Въпроси не, тъй като бяхме разпитвани от прокурори " – по този начин Борисов бяга от дребното смислени журналистически въпроси, тъй като няма по какъв начин единствено мисирките да му булюкат - тази пандемия не може да бъде скрита. Моето изрично мнение е, че той се нервира от ден на ден, тъй като задоволително медии и сътрудници повдигат неуместни за него тематики и задават неуместни въпроси! Но това е демокрацията, господин Борисов - една пандемия
За край – ето какъв коментар направи водещият на " Седмицата " по " Дарик радио " Кирил Вълчев за цялата подготовка и ръководство на рецесията. Подкрепям го за всяка една запетайка.

п.п. Г-н Борисов, в случай че обичате, да не ме сравнявате и да не ми вменявате виновност поради " приятелите " си в медиите! Аз не съм Ви другар, никой в редакцията, в която работя, не е! Лично аз и нямам доверие и на една Ваша дума, без да я ревизира, като постоянно инспекцията демонстрира съществени несъответствия! И предвиждам, че приятелите Ви в медиите ще са тези, които ще Ви закопаят при първата същински комфортна опция - тъй като по този начин сте решили да управлявате и да строите страната!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР