Aко някой се притеснява, тогава той трябва да влезе в

...
Aко някой се притеснява, тогава той трябва да влезе в
Коментари Харесай

Лукашенко: Тези, които се притесняват от ядрените оръжия, да се присъединят към съюза на Русия и Беларус

Aко някой се тормози, тогава той би трябвало да влезе в съюз с Русия и Беларус и нуклеарни оръжия ще има за всички. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

" Ако някой се тормози, не мисля, че Касим-Жомарт Токаев се тормози от това, само че в случай че внезапно, тогава никой не е срещу Казахстан и други страни да имат същите близки връзки, каквито имаме ние с Руската федерация. Това е доста просто. Беларус и Русия би трябвало да влязат в съюз и това е всичко: нуклеарни оръжия ще има за всички ", уточни Лукашенко.

Той акцентира, че това е негово персонално мнение, само че добави, че това не е невероятно. Трябва стратегически да разберем, че имаме неповторим късмет да се обединим , разясни беларуският президент.

На 24 май  посочи, че взаимоотношението в границите на съюзната страна, където " даже нуклеарните оръжия към този момент са едно за двама ", се разграничава от равнището на интеграция с Армения, Казахстан и Киргизстан.

Договорът за основаване на съюз сред Русия и Беларус беше подписан на 8 декември 1999 година в Москва от президентите Борис Елцин и Александър Лукашенко. Той влиза в действие на 26 януари 2000 година и е неопределен. Руският президент Владимир Путин съобщи на 25 март, че Руската федерация, по искане на беларуската страна, ще разположи своите тактически нуклеарни оръжия в републиката, както Съединени американски щати от дълго време са създали на територията на своите съдружници.

Както заяви президентът на Русия, на 1 юли е планувано да бъде приключено строителството на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на беларуска територия. Москва към този момент съобщи на Минск ракетната система " Искандер ", която може да бъде притежател на нуклеарно оръжие, и спомага за преоборудването на беларуските самолети, с цел да могат да употребяват специфични муниции, разясни Лукашенко.

Припомняме, че по-рано този месец за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на територията на Беларус.
 Лукашенко: Русия стартира да трансферира нуклеарни оръжия в Беларус
Лукашенко: Русия стартира да трансферира нуклеарни оръжия в Беларус

Уверява, че всичко ще бъде наред със сигурността на нуклеарните оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР