Ако някой продължава да говори, че България ще може да

...
Ако някой продължава да говори, че България ще може да
Коментари Харесай

Радев заговори за разсрочено плащане на новите 8 изтребителя Ф-16 |

Ако някой продължава да приказва, че България ще може да носи дежурство с Ф-16 незабавно след 2025 година, той ви лъже. Няма страна, която да може да носи бойно дежурство единствено с осем самолета, съобщи президентът Румен Радев след 

Американският държавен департамент утвърди продажбата на България на и обвързваното с тях съоръжение. Става дума за 4 изтребителя F-16 C Block 70 и 4 F-16 D Block 70 aircraft, както и дълъг лист с съоръжение и въоръжение за тях. Общата цена за всичко се чака да е най-вече 1,673 милиарда $.

Румен Радев е на мнение, че българското държавното управление би трябвало да вземе тежко решение.

" Дали ще имаме ескадрила, която дружно с инфраструктурата, ще коства на България 5,5 милиарда, дали можем да си го позволим в този момент при разсрочено заплащане, само че би трябвало да питате и какъв брой време е това разсрочено заплащане. Дали е 10-15 години или всичко би трябвало да се заплати в границите на 1 година. Може ли да си го разреши българското държавно управление. Желателно е да може. Ние би трябвало да имаме цялостна ескадрила. Как ще стане това? Ако някой продължава да приказва, че България ще може да носи дежурство с Ф-16 незабавно след 2025 година, той ви лъже. Няма страна, която да може да носи бойно дежурство единствено с осем самолета. Ако държавното управление вземе решение задоволително експедитивно в границите на два-три месеца отговори и подписа контракт, идващите осем самолета за пълноценна ескадрила ще дойдат някъде 2027-2028 година ", съобщи президентът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР